tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Διήμερο Ενέργειας: «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας»

Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει Διήμερο Ενέργειας στις 25 και 26 Οκτώβριου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προσχώρησε ως Εθνικός Συντονιστής στο Σύμφωνο των Δημάρχων, την κυριότερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία τοπικών και περιφερειακών αρχών, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Προς το σκοπό αυτό, το ΤΕΕ συνέστησε το Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων (ΓΥΣΔ), που καθοδηγεί και υποστηρίζει Δήμους που θα ενταχθούν στο Σύμφωνο και θα συντάξουν και θα εφαρμόσουν Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ). Το ΤΕΕ διοργανώνει το Διήμερο Ενέργειας με σκοπό να αναδείξει  την αναγκαιότητα για ανάληψη δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να προωθήσει και να συμβάλλει στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων με την παρουσίαση χρηματοδοτικών εργαλείων για την σύνταξη και εφαρμογή ΣΔΑΕ και να ενημερώσει τα Μέλη του για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά: «Τα ΣΔΑΕ, δηλαδή τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας στη χώρα. Το ΤΕΕ υποστηρίζει τους Δήμους που θέλουν να προωθήσουν τον ενεργειακό σχεδιασμό. Παράλληλα, τα ΣΔΑΕ μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο αντικείμενο δουλειάς για τους μηχανικούς αλλά και μεγάλο πεδίο συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης, ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Μόνο μέσα από συστηματική δουλειά, συνεργασία και αποτελεσματικό σχεδιασμό που θα εφαρμόζεται στην πράξη μπορεί η χώρα να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Για αυτό καλώ τα στελέχη της αυτοδιοίκησης και τους μηχανικούς να ενημερωθούν και να προωθήσουν ουσιαστικά τα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια» Το Διήμερο διοργανώνεται από το ΤΕΕ στο πλαίσιο συνεργασίας του για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου Data4Action, που υποστηρίζει το Παρατηρητήριο Ενέργειας του ΤΕΕ και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη». Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της Χώρας για να ενημερωθούν για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας, στους Δήμους που συντάσσουν και υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν κατά την χρηματοδότηση και παρακολούθηση δράσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας, στους Διπλωματούχους Μηχανικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ενεργειακό σχεδιασμό των Δήμων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περισσότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες προεγγραφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.  

Συνεχίζεται

CORE RELIEF FORUM

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Λέσβος

Το CORE RELIEF, το πρώτο διεθνές εργαστήριο εφαρμοσμένης καινοτομίας στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί στην Λέσβο από τις 3 ως και τις 9 Οκτωβρίου 2016. Το εργαστήριο θα εστιάσει σε εφαρμογές open source design και 3D printing στον σχεδια- σμό, κατασκευή και προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης που διανέμονται σε παγκόσμιες ανθρωπιστικές κρίσεις. Διοργανώνεται από το αρχιτεκτονικό γραφείο LATRA και τελεί υπό την αιγίδα του Creative Industries Fund NL και με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, της Ολλανδικής Πρεσβείας και της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού και Ανοικτού Κώδικα. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου στην Λέσβο μια διεθνής ομάδα από Ολλανδία, Σουηδία, Συρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα, θα δουλέψουν στο ανθρωπιστικό πεδίο της Λέσβου πλάϊ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό, με σκοπό την δημιουργία βελτιομένων προϊόντων και διαδικασίων μέσω της καινοτομίας. Το CORE RELIEF προσκαλεί designers και makers, techies και thinkers, producers και developers, writers και photographers που θέ- λουν να αποτελέσουν μέρος του εργαστηρίου στην Λέσβο να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@corerelief.org Πληροφορίες: www.corerelief.org

Σεμινάριο του ΕΚΤ

Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, ΕΙΕ

Στις 25 Οκτωβρίου (09.00-14.00) θα διεξαχθεί το σεμινάριο με τίτλο: "Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών" (στο Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, ΕΙΕ), που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - ΕΚΤ. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε νέους ερευνητές και έχει ως στόχο την ενημέρωσή τους για τις υπηρεσίες του ΕΚΤ (epublishing, griSSH, didaktorika. gr, αποθετήρια), καθώς και άλλων συνεργαζόμενων φορέων, ενώ θα παρουσιαστούν διεθνείς υπηρεσίες (όπως DOAJ, DOAB) μέσω των οποίων δίνεται ανοικτή πρόσβαση σε σημαντικό όγκο δημοσιεύσεων και επιστημονικών δεδομένων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: "Η Ανοικτή Πρόσβαση στην πράξη: οι εμπειρίες των νέων ερευνητών" στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής: http://www.ekt.gr/el/events/20333.

Workshop: Ιnternet of Things

INNOVATHENS κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2 Πειραίως 100, Αθήνα

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ και η Ex Machina -σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe NetworkHellas και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων/ INNOVATHENS- διοργανώνουν στις 25 Οκτωβρίου 2016 2016 στις 18:00, Workshop με θέμα: “Ιnternet of Things, Ανοιχτές τεχνολογίες και Startups” στο INNOVATHENS (Πειραιάς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2). Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν οι τρόποι που το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) και οι ανοιχτές τεχνολογίες μπορούν να προωθήσουν καινοτόμες λύσεις για τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας παραδείγματα από τις δράσεις και τις λύσεις της Ex Machina. Στο εργαστήριο θα υλοποιηθεί συμμετοχικό σενάριο χρήσης για την κατανόηση της παραγωγής αξίας χρήσης μέσω των ανοιχτών δεδομένων σε εφαρμογές IoT. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη.