tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Export USA Forum 2016

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία

Το Τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Βορείου Ελλάδος διοργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το Export USA Forum 2016. Κατά την διάρκεια του Forum –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- θα αναλυθούν διεξοδικά -μέσω πραγματικών εμπορικών παραδειγμάτων- οι βιομηχανίες τροφίμων & ποτών, ανάπτυξης και οικοδομικών υλικών των ΗΠΑ. Οι ομιλητές της εκδήλωσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της πολυετούς εμπειρίας τους, θα τοποθετηθούν σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά των ΗΠΑ. Το 2016, οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ή ακόμα και διεύρυνση του πελατολογίου τους μπορούν να αξιοποιήσουν τις σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε όλες τις βιομηχανίες και υποαγορές. Πληροφορίες: www.amcham.gr

Ξενοδοχείο Pharae Palace Nαυαρίνου & Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Περιφερειακού Τμήματος Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, διοργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο Pharae Palace (Nαυαρίνου & Ρήγα Φεραίου) στη Καλαμάτα, εσπερίδα με θέμα: «Προστασία από Κρουστικές Υπερτάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, απαιτήσεις νέων προτύπων σειράς 60364, έκδοση Σεπτέμβριος 2015»

Ημερίδες για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων

Ημερίδες για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν στην Κω και στην Κάλυμνο, με θέμα: «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ειδικότερα θα διεξαχθούν: • στην Κάλυμνο, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 • στην Κω, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 «Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων, τονίζεται σε ανακοίνωση. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος και ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.

Διάλεξη ΕΜΑΕΤ

Αίθουσα Συλλόγου Αθηναίων Κέκροπος 10, Αθήνα

Η Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) διοργανώνει στις - 5 Δεκεμβρίου - ομιλία των κ.κ. Ο. Κακαβογιάννη, Σ. Κουρσούμη- Μνήμη Ευάγγελου Κακαβογιάννη. Εισαγωγή: Γ. Βαρουφάκης.  Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα) σε συνεργασία με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία. Ώρα έναρξης 18.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες: emaet.tee@gmail.com, www.emaet.tee.gr, τηλ. 6949 829158 Οι ομιλίες της ΕΜΑΕΤ είναι μαγνητοσκοπημένες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewevent.aspx?EventID=2970)

Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Aίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Nίκης 4, ΑΘΗΝΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 (18:00 - 21:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, 1ος, όροφος Νίκης 4, Σύνταγμα) την πρώτη τεχνική εκδήλωση του συλλόγου με θέμα: «Αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας 31/2010 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ενεργειακοί επιθεωρητές και πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης».