tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταλλικών Υλικών

Εγκαταστάσεις Ε.Τ.Ε.Π.Η. Ιωάννινα

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεταλλικών Υλικών θα διεξαχθεί από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου 2016, στην πόλη των Ιωαννίνων, από το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Μεταλλουργική Εταιρεία. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Ε.Τ.Ε.Π.Η.). Θεματολογία: -Φυσική μεταλλουργία -Σιδηρούχα και μη σιδηρούχα κράματα -Μεταλλικά νανοϋλικά και εφαρμογές -Σύνθετα υλικά με μεταλλική μήτρα -Προηγμένα μεταλλικά υλικά -Θερμικές κατεργασίες -Επιφανειακές κατεργασίες -Χύτευση -Κονιομεταλλουργία -Μη συμβατικές κατεργασίες μετάλλων -Συγκολλήσεις -Φαινόμενα Διαβροχής -Οξείδωση, διάβρωση και προστασία -Μη καταστροφικοί έλεγχοι -Τριβολογία -Προσομοίωση και μοντελοποίηση στα μεταλλικά υλικά -Ανακύκλωση, ενέργεια και περιβάλλον Υποβολή περιλήψεων (ελληνικά ή αγγλικά): 12/2/2016 Πληροφορίες: http://www.met.gr/conference/view/19 http://www.met.gr/public/image/conferences_ files/19/6th_EME.pdf

Συνέδριο: «Internet of Things: Evolution in Action»

Ξενοδοχείο Divani Caravel ΑΘΗΝΑ

Στις 8 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, η εφημερίδα Ναυτεμπορική θα διοργανώσει το 2ο Συνέδριο Τεχνολογίας, με θέμα: «Internet of Things: Evolution in Action». Στόχος του να προσδιορίσει τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική υλοποίηση εφαρμογών Internet of Things, καθώς, επίσης, να παρουσιάσει κάποιους από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το ΙοΤ δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο HellasGIs

Αίθουσα Τελετών Κτηρίου Διοίκησης Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αθήνα

Η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HellasGIs) διοργανώνει το 9ο πανελλήνιο συνέδριό της, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, (Αίθουσα Τελετών Κτηρίου Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2016. Θεματικές ενότητες: Ανάπτυξη λογισμικού, Business Intelligence, Location Analytics, Διαχείριση ενέργειας, Κλιματική αλλαγή, Κτηματολόγιο, Διαχείριση ακινήτων – Real Estate, Εφαρμογές στο περιβάλλον, στον αστικό χώρο, Χωροταξικός σχεδιασμός, Inspire –ΕΥΓΕΠ, Χωρική ανάλυση, Logistics, Crowdsourcing, Εκπαίδευση, Υγεία. Όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εργασίες τους στο συνέδριο θα πρέπει να υποβάλουν περίληψη των εργασιών, μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2016, σε ψηφιακή μορφή (στο email: info@hellasgi.gr), ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες για τη σύνταξη των περιλήψεων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της HellasGIs: http://www.hellasgi.gr. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η HellasGIs προτίθεται να οργανώσει εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) σε διάφορα θέματα που άπτονται των GIS και όχι μόνο, και καλεί όσους ενδιαφέρονται (άτομα ή εταιρείες) να παρουσιάσουν εργαστήριο, να επικοινωνήσουν μαζί της. Παράλληλα θα οργανωθούν, ειδικές ενότητες εισηγήσεων από νέους ερευνητές GIS (έως 30 ετών) με έμφαση σε νέες τάσεις, πρακτικές και καινοτόμες τεχνολογίες, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε εφαρμοσμένο επίπεδο. Ο στόχος των ενοτήτων αυτών, είναι εκτός από την ενημέρωση της GIS κοινότητας για καινοτόμα αντικείμενα και η δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των νέων ερευνητών. Πληροφορίες στη Γραμματεία του Συνεδρίου: κα. Μαρία Κούρτελη (e-mail: info@hellasgi.gr).