tee logo

Συνεχίζεται

Συνέδριο ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση

ΚΠΙΣΝ

To 6o συνέδριο του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σκοπός του συνεδρίου είναι –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- η παρουσίαση των καλύτερων πρακτικών, η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα της κοινωφελούς δράσης και των πολλαπλών εκφάνσεων της. Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπροσώπους άλλων ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και φορέων, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για το ευρύτερο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς. Το φετινό συνέδριο θα επικεντρωθεί στο θέμα Δημιουργικότητα, Φαντασία και η Σημασία της Ενεργοποίησης του Δημόσιου Χώρου σε ένα Κλίμα Πόλωσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εβδομάδας εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ από την Κυριακή 18 Ιουνίου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Συμπόσιο: ECHOPOLIS 2017

Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Αθήνας Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αθήνα

«Επιπτώσεις του περιβαλλοντικού θορύβου στην υγεία των παιδιών και των εφήβων και το κοινωνικό κόστος τους» είναι ο τίτλος του Διεθνούς Συμποσίου ECHOPOLIS 2017, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Iουνίου 2017 (8.30 πμ- 5.30 μμ, Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Αθήνας, Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω). Η δράση διοργανώνεται από την ΜΚΕ SDMed Observation Planningand Eco-innovation και συντονίζεται από τον Eυρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, στο πλαίσιο του προγράμματος LADDER της ALDA (European Association for Local Democracy). Η εθνική συνάντηση φορέων ECHOPOLIS 2017 επιχειρεί να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο και να εκκινήσει τη δημιουργία κόμβων ενός δικτύου για την καταπολέμηση του θορύβου και τη βελτίωση του ηχητικού περιβάλλοντος στην Αθήνα. Στόχοι της συνάντησης είναι: ♦ να προβεί σε ανάλυση των κινδύνων που συνδέονται με τον υπερβολικό θόρυβο για την ακοή, τη μάθηση, τον ύπνο, το άγχος, την κόπωση και τη δημιουργία κοινωνικού κόστους ♦ να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας του Ηχητικού περιβάλλοντος στα νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους μουσικής... ♦ να καταγράψει τις προτεραιότητες προς υλοποίηση από τους διάφορους φορείς (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας, γονείς, βιομηχανία, επιστήμονες ακουστικής...) για την αποτελεσματική προστασία της υγείας των νέων. Πληροφορίες: http://www.sd-med.org

«Σκυρόδεμα-Νέες Τεχνολογίες-Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016»

αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς και η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας διοργανώνουν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 -στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά)- ημερίδα με θέμα: «Σκυρόδεμα-Νέες Τεχνολογίες-Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016». Κατά τη διάρκεια των εργασιών –που θα ξεκινήσουν στις 18.00- θα γίνουν οι παρακάτω ομιλίες: Νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016 Εισηγητής: Νικόλαος Μαρσέλλος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Μέλος Επιτροπής Σύνταξης ΚΤΣ Ανασκόπηση στο Πρότυπο ELOT EM 934-2 Εισηγήτρια: Ελένη Δαβάνη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Τεχνική Υποστήριξη Πρόσθετων Σκυροδέματος MARMOLINE. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις.