tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Συνέδριο ΚΕΔΕ: «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα»

ξενοδοχείο Grand Serai Ιωάννινα

Με κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα», η ΚΕΔΕ διοργανώνει το ετήσιο τακτικό της συνέδριο από τις 30 Νοεμβρίου ως  τις 2 Δεκεμβρίου 2017, στην πόλη των Ιωαννίνων (Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη. Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης στους ΟΤΑ, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την απασχόληση, το μεταναστευτικό ζήτημα, τις προληπτικές μορφές ελέγχου στους ΟΤΑ, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν οι μελέτες που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της ΚΕΔΕ για τα ευρωπαϊκά εκλογικά συστήματα και τη φορολογική αποκέντρωση. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο που απεύθυνε η ΚΕΔΕ στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη διεξαγωγή του. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Ένωσης μέσω της οποίας τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν σήμερα το θεσμό της αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού και δόθηκε η δυνατότητα στους αιρετούς και τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω πολλαπλών επιλογών.

Διεθνές συνέδριο: “The Future of Education and Youth Work”

Διεθνές συνέδριο για το μέλλον της εκπαίδευσης και της νεολαίας   Ο οργανισμός Inter Alia διοργανώνει από τις 30 Νοέμβρη έως τις 2 Δεκέμβρη 2017, στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με τίτλο:  "The Future of Education and Youth Work". Στόχοι του συνεδρίου: - Προσέλκυση και ανάλυση διαφορετικών ορισμών της εργασίας με τη νεολαία, - Δημιουργία χώρου για ανθρωπολογικές προσεγγίσεις της εργασίας με νέους, - Παρουσίαση ποικίλων πρακτικών αναφορικά με την εργασία στο χώρο της νεολαίας, - Διευκόλυνση του διαλόγου σχετικά με διαφορετικές εμπειρίες εργασίας με νέους σε διαφορετικά περιβάλλοντα, - Αντιπαράθεση προσεγγίσεων επαγγελματιών, υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής και ακαδημαϊκών, - Συζήτηση σχετικά με συγκριτικές μάκρο-, μέσο- και μίκρο- αναλύσεων σχετικά με θεωρίες, πολιτικές, πρακτικές και προκλήσεις της εργασίας με νέους, - Σύζευξη προσεγγίσεων υπεύθυνων έργων και εκπαιδευτών από το χώρο της νεολαίας. Το συνέδριο αποτελεί μέρος του έργου “Mission Responsible” που υλοποιείται υπό τη ΚΔ2 του Erasmus+ (ανάπτυξη δεξιοτήτων στον τομέα της νεολαίας) και συγχρηματοδοτείται από το EACEA. Σκοπός του σχεδίου είναι η εγκαθίδρυση διεθνών κριτηρίων για την εργασία με νέους μέσω της ανταλλαγής μεθόδων, εργαλείων και προσεγγίσεων μεταξύ επαγγελματιών, υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής και ακαδημαϊκών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. http://www.interaliaproject.com/news.php?id=172

«Τα Μουσεία ως Φορείς Αλλαγής»

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) Πειραιώς 138, Αθήνα

Στις 30 Νοεμβρίου 2017, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα διοργανώνουν συνέδριο με θέμα: «Μουσεία ως Φορείς Αλλαγής: Διαφορετικότητα, Προσβασιμότητα και Ενσωμάτωση», στο κτίριο του Μουσείου επί της οδού Πειραιώς 138. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net). Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράλληλα, την 1η Δεκεμβρίου το συνέδριο θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α., το British Council, την Βρετανική Πρεσβεία και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.