tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

28ο Ετήσιο συνέδριο: «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»  

Athenaeum Intercontinental Hotel Αθήνα

Το ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας - Αναμόρφωση της Οικονομίας- Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας - Καινοτομία- Τεχνολογία- Ηθική- Εξωστρέφεια», διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. «Το φετινό συνέδριο θα εστιάσει στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας προς όφελος της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζεται σε ανακοίνωση. Η συμβολή της επιχειρηματικότητας στην απασχόληση καθώς και στην ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, αποτελεί επίσης ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, που απασχολεί έντονα όχι μόνο τη χώρα μας και την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον για την κοινωνία, τη μεσαία τάξη, τον επιχειρηματικό κόσμο που καλείται να ανταπεξέλθει. Το φετινό συνέδριο θα συζητήσει όλα τα παραπάνω μαζί με τις νέες πολιτικές και μέτρα που αρχίζουν να λαμβάνονται είτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και συμπεριλαμβανομένου και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην ανάπτυξη των ευρύτερων οικοσυστημάτων τους». Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι : Μικρο-μακροοικονομικές προβλέψεις Επανασχεδιασμός οικονομικής πολιτικής Νέες επιχειρηματικές δυναμικές ΜΜΕ-Ανάπτυξη και Απασχόληση Η καταλυτική συμβολή των νέων τεχνολογιών στις οικονομίες του μέλλοντος Αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση Ο ρόλος των Επενδύσεων στην Απασχόληση και Ανάπτυξη Νέες τραπεζικές και χρηματοοικονομικές προοπτικές Αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα Οι πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας: Tουρισμός, Ενέργεια, Μεταφορές/logistics και πρωτογενής τομέας Σύγχρονοι τρόποι χρηματοδότησης ΜΜΕ Οι διεθνείς εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας στον γεωπολιτικό χάρτη.

Ημερίδα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά Οδός 75, Αθήνα

Για τον εορτασμό της Ελληνικής Ημέρας Βιοενέργειας, η ΕΛΕΑΒΙΟΜ και το ΕΚΕΤΑ συνδιοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, επιστήμονες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, επαγγελματίες και φορείς του κλάδου θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της βιοενέργειας σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.  Η διοργάνωση της ημερίδας υποστηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά έργα BIOmasud Plus (ανάπτυξη συστήματος πιστοποίησης για τα Μεσογειακά στερεά βιοκαύσιμα) και uP_running (προώθηση της χρήσης βιομάζας από μόνιμες καλλιέργειες), τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία. Τα έργα υλοποιούνται στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ. Η ημερίδα θα καλυφθεί σε ζωντανή ροή (live streaming) για όσους την παρακολουθήσουν απομακρυσμένα στην ιστοσελίδα: http://bioenergynews.gr/live.

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Εκδήλωση για τον Ν. 4495 σε Θεσσαλονίκη

Aμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονικη

  Στην  Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων για τον  Ν. 4495/2017 « Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00  στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 49). «Όπως ήταν αναμενόμενο,  με την ψήφιση του Νόμου υπάρχει μία έντονη κινητικότητα από τους συναδέλφους,  με απορίες και ερωτήσεις που διατυπώνονται και κατά τις ενημερώσεις κάθε Τετάρτη, στα γραφεία του Τμήματος αλλά και τηλεφωνικά», τονίζεται σε ανακοίνωση. Τα θέματα του νέου νόμου θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις τα στελέχη του ΤΕΕ/ΤΚΜ Αναστασία Μητρακάκη, ΠΜ και Κυριακή Πετρίδου, ΑΜ και η συνεργάτης του Τμήματος Αλεξάνδρα Τσαχαλίνα Α.Μ.

Σεμινάριο Βιοενέργειας

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΔΜ Κοζάνη

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017 το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν Σεμινάριο Βιοενέργειας στην Κοζάνη, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις στους κλάδους της βιοενέργειας και βιομάζας, καθώς επίσης και οι συναφείς εξελίξεις σε Εθνικό (Ενεργειακές Κοινότητες) και Ευρωπαϊκό επίπεδο (Μανιφέστο Βιοοικονομίας). Η διοργάνωση του σεμιναρίου υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Έργο SecureChain (Βιώσιμες Εφοδιαστικές Αλυσίδες Βιοενέργειας), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία.