tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Συνέδριο: «Τέχνη και Δημοκρατία»

Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Ξεκινά στις 7 Δεκεμβρίου -και ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου) το συνέδριο με θέμα: «Τέχνη και Δημοκρατία», που διοργανώνει (στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Οι δύο διαφορετικές έννοιες της τέχνης και της δημοκρατίας θα συζητηθούν από τη σκοπιά της φιλοσοφίας της τέχνης, της πολιτικής θεωρίας, της ιστορίας των ιδεών και της εξέλιξης των νοοτροπιών. Επιστήμονες από τα πεδία της ιστορίας, της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της αισθητικής και της λογοτεχνίας θα επιχειρήσουν μια συγκριτική ανάγνωση και ερμηνεία των διεθνών και των εθνικών/ελληνικών φαινομένων, κινημάτων, νοοτροπιών, ιδεολογικών και καλλιτεχνικών πρακτικών, σε μακρά διάρκεια. Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό.

Εκδήλωση ΠΟΜΙΔΑ: “H ιδιοκτησία ως ανθρώπινο δικαίωμα”

Γραφεία ΠΟΜΙΔΑ Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, ΑΘΗΝΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου (5.00 – 7.30 μ.μ., Σοφοκλέους 15 και Αιόλου), η ΠΟΜΙΔΑ διοργανώνει -με ευκαιρία τον εορτασμό της 10ης Δεκεμβρίου ως Διεθνούς Ημέρας Ιδιοκτησίας (UIPI International Property Day)- νομικό σεμινάριο με θέμα: "H ιδιοκτησία ως ανθρώπινο δικαίωμα". Θα γίνουν οι ομιλίες: Η ακίνητη ιδιοκτησία ως ανθρώπινο δικαίωμα και η φορολογική "κατάργησή" του στην Ελλάδα, από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή Ο Γολγοθάς των δικαιολογητικών σύνταξης συμβολαίων ακινήτων, από τον Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Ρούσκα H «δήμευση» των αδήλωτων ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, από την Υποθ/κα Π. Φαλήρου Ιωάννα Τζινιέρη, εκ μέρους της Ενωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Η αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση πολυκατοικιών στην πράξη, από τον Πρόεδρο ΠΟΜΙΔΑ Δικηγόρο Στράτο Παραδιά - Παρουσίαση της σχετικής ενημερωτικής εγκυκλίου της ΠΟΜΙΔΑ Δεσμεύσεις διατηρητέων κτιρίων από τον Πρόεδρο του Παν. Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων & Μνημείων Αρχιτέκτονα Νίκο Χαρκιολάκη Απαλλοτριώσεις - δεσμεύσεις ακινήτων, από τον Δικηγόρο Αναστάσιο Βάππα, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΜΙΔΑ Βραχυχρόνιες Τουριστικές Μισθώσεις ακινήτων, από τον Δικηγόρο Γιώργο Χριστόπουλο, Γ.Γ. ΕΝΙΒΟΠΑ Η δυστροπία ενοικιαστών και η αντιμετώπισή της, από τη Δικηγόρο Αθηνών Βασιλική Παραδιά.

Διάλεξη: «Περισσότερο φως στο τούνελ του Ευπαλίνου»

Κτίριο Αβέρωφ ΕΜΠ Πατησίων 42, Αθήνα

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο 02 του κτιρίου Αβέρωφ ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ομιλία της σειράς Σεμιναρίων Εμβάθυνσης στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, με ομιλητή τον Π.Μ. Κώστα Ζάμπα, με θέμα: «Περισσότερο φως στο τούνελ του Ευπαλίνου». Πληροφορίες: Μαρία Βασενχόβεν (κιν.: 6937222924), Βάσω Μανιδάκη (κιν.: 6977314769), Εργαστήριο Ερευνών Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής (τηλ.: 210 7723320).