tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

3η διημερίδα :«Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα»

Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, ΠΑΠΑΓΟΥ

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών - ITS Hellas, διοργανώνει την 3η διημερίδα  του με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2018 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας. Θεματικές ενότητες: Ευρωπαϊκές Εξελίξεις στον τομέα των ΕΣΜ Ελληνική αριστεία και εφαρμογές στο πλαίσιο προγραμμάτων ενίσχυσης υποδομών Στρατηγική και πολιτικές ανάπτυξης Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) Ελληνική Αριστεία και Εφαρμογές Συνεργατικών και Αυτοματοποιημένων Συστημάτων Κινητικότητας Ελληνική Αριστεία και Ευφυή Συστήματα Εμπορευματικών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ελληνική Αριστεία και Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση, όπου θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες ελληνικές επιχειρηματικές και ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες στον τομέα των ΕΣΜ. Πληροφορίες: https://www.its-hellas.gr/gr/events/171-3-its-hellas-23-24-2018, a.amditis@iccs.gr, 210 7721663.

Ημερίδα για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

Κτηρίο Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Αθήνα

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 4414/2016 σχετικά με τη διενέργεια ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών για μονάδες ΑΠΕ, συνεχίζει το δημόσιο διάλογο και οργανώνει ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο Ημερίδα με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Ρυθμιστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών για τα έτη 2018, 2019 και 2020» την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 09:30 π.μ.στην Αίθουσα Τελετών του κτιρίου Διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου – ΕΜΠ-κτίριο Διοίκησης). Στην Ημερίδα γράφει το energypress.gr  θα γίνει συνοπτική παρουσίαση από τη ΡΑΕ του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι μόνιμες ανταγωνιστικές διαδικασίες και θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές και οι σκέψεις της Αρχής αναφορικά με: -  Τα προς δημοπράτηση ετήσια όρια ισχύος ανά τεχνολογία ή/και κατηγορία σταθμών ΑΠΕ. -  Τον ελάχιστο, κατ΄ έτος, αριθμό ανταγωνιστικών διαδικασιών. -  Τις ανώτατες τιμές προσφοράς για κάθε ανταγωνιστική διαδικασία. Τέλος θα παρουσιαστεί προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ως άνω διαδικασιών. Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η πρόσβαση στον χώρο της Ημερίδας μπορεί να γίνει με μέσα μαζικής μεταφοράς ή με ιδιωτικό μέσο (Πληροφορίες: https://www.ntua.gr/el/contact/general-information)

Ημερίδα για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων

Ξενοδοχείο Pharae Palace Nαυαρίνου & Ρήγα Φεραίου, Καλαμάτα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό / Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. - Π.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ), διοργανώνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα, επιστημονική ημερίδα με θέματα: «Τεχνικές Οδηγίες Τ.Ε.Ε. (ΤΟΤΕΕ) για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων» και «Ενεργειακοί Έλεγχοι του Ν. 4342/2015». Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν οι ομιλίες: Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης, Κώστας Μπούρας, Πρόεδρος Π.Σ.Δ.Μ.Η. -Π.Τ. Μεσσηνίας Αναθεώρηση ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 – Ανασκόπηση των Αλλαγών στο Κέλυφος. Οδεύοντας προς Κτίρια Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, Δημήτρης Σαραφιανός – Διπλ. Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Συντονιστής της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 Αναθεώρηση ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 – Ανασκόπηση των Αλλαγών στα Η/Μ Συστήματα, Γιώργος Παντελίδης – Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, EUREM, Συντάκτης της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 Αναθεώρηση ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017, Ανασκόπηση των Αλλαγών και Νέες Προσθήκες στο Σύστημα Φωτισμού, Λάμπρος Δούλος, Φυσικός, MSc, PhD, Συντάκτης της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 Αποτελέσματα της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων με Υπολογισμό των Επιπέδων Βέλτιστου Κόστους των Ελαχίστων Απαιτήσεων Ενεργειακής Απόδοσής τους και Σύγκριση Ενεργειακών Παρεμβάσεων σε Κτίρια του Ελληνικού Αποθέματος, Πλάτων Πάλλης - Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Υποψ. Διδάκτωρ ΕΜΠ, Συντάκτης της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 Διενέργεια Ενεργειακών Ελέγχων του Ν. 4342/2015, Γιώργος Παντελίδης – Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, EUREM Ενεργειακός Ελεγκτής Γ’ Τάξης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις .

Eσπερίδα ΠΣΔΑΤΜ: «Οριοθέτηση και Προστασία των Ρεμάτων»

Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Νίκης 4, ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 ο ΠΣΔΑΤΜ διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο “Οριοθέτηση και Προστασία των Ρεμάτων (Η περίπτωση της Μάνδρας)”, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ (Αθήνα, Νίκης 4, 1ος όροφος). Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν στις 5.30 μμ, με χαιρετισμούς του προέδρου ΠΣΔΑΤΜ Μιχάλη Καλογιαννάκη και του προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, ενώ θα συνεχιστούν με τις ομιλίες: «Διαχρονικές γεωγραφικές μεταβολές στην ευρύτερη περιοχή της Μάντρας», Γρηγόρης Μπούσουλας, αξιωματικός Γεωγραφικού ΓΥΣ/ Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός «Μάνδρα 2017. Επίγεια και εναέρια αυτοψία στην περιοχή μετά την καταστροφή, με το μάτι ενός Αγρονόμου – Τοπογράφου Μηχανικού», Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός «Ρέματα: Πλημμυρικός κίνδυνος και προληπτικός σχεδιασμός», Γεώργιος Τσακίρης, Διευθυντής Κέντρου Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων και Προληπτικού Σχεδιασμού ΕΜΠ, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Πληροφορίες: http://psdatm.gr/index.php/latest-nes/2016-08-10-14-14-36