tee logo

4η Βιομηχανική Επανάσταση σήμερα: Ευκαιρία ή Απειλή;

Εγκαταστάσεις ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Αθήνα

Η Επιτροπή Απασχόλησης  του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συνεχίζει τη σειρά των εργαστηρίων διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων με τον γενικότερο τίτλο:  «Δίνοντας το Βήμα στους Νέους». Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις 16.00, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ “οι νέοι συζητούν και οι μεγαλύτεροι ακούν για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την επίδραση της στην απασχόληση”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ο  Γιωργής Κριτσωτάκις, Management Consulting Lead-Communication, Media & Technology,  Accenture, θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και τις καινούργιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες. Στη συνέχεια, θα αναλυθούν θέματα σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση και την αγορά εργασίας, όπως: Η ψηφιακή εξέλιξη Το χάσμα των 5 γενεών Η συμμετοχή των γυναικών Ο ρόλος των δεξιοτήτων και της γνώσης. Οι παρουσιάσεις με τα πορίσματα των ομάδων θα παρουσιαστούν από τους νέους και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανάμεσα στις ομάδες. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη της αγοράς και να θέσουν άμεσα τα ερωτήματα που τους απασχολούν αναφορικά με την επαγγελματική τους εξέλιξη σ’ έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται. Δηλώσεις συμμετοχής: s.xaidogiannou@amcham.gr, τηλ.: 210 6993559 (εσωτ. 26)

Συναντήσεις για τις γεωχωρικές προσεγγίσεις και εξελίξεις στη γεωργία και στο περιβάλλον

Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου Ιερά Οδός 75, Αθήνα

Η Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΕΜΓΠΣ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία GIS (HellasGIs) διοργανώνουν, στο ΓΠΑ, κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων – συζητήσεων και διαδραστικών παρουσιάσεων - συμμετοχών με γενικό θέμα: «Γεωχωρικές Προσεγγίσεις και Εξελίξεις στη Γεωργία και στο Περιβάλλον» και συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΓΠΑ κ. Διον. Καλύβα. Πρώτη ενότητα Τηλεπισκόπηση, Φασματικές Υπογραφές – Δείκτες Τηλεπισκόπησης (RS) Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, 5.30 μμ. – 8.00 μμ. Περιεχόμενα: Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα, Φασματικές Υπογραφές και Φυσικοί Πόροι – Αγροοικοσυστήματα, Οι δείκτες στην Τηλεπισκόπηση. Δορυφορικά Δεδομένα. Περιπτώσεις Μελέτης. Οι εισηγητές και οι συντονιστές των συζητήσεων είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΓΠΑ, μέλη της HellasGIs και γενικά επιστήμονες και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τη χωρική ψηφιακή πληροφορία στις δραστηριότητές τους μέσω παροχής υπηρεσιών και εμπορίας σχετικών μηχανημάτων και λογισμικών. Σε κάθε συνάντηση μετά τις παρουσιάσεις θα γίνεται συζήτηση, με δυνατότητα παρεμβάσεων από τους συμμετέχοντες, ενώ εντός και εκτός του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση και επίδειξη υλικού, σχετικού με τα αντικείμενα της ενότητας. Το υλικό που θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες στις ενημερωτικές συναντήσεις θα είναι διαθέσιμο, μετά το πέρας της εκάστοτε συνάντησης, στις ιστοσελίδες της HellasGIs (http://www.hellasgi.gr ) και της Ερευνητικής Μονάδας GIS του ΓΠΑ (www.gis.aua.gr ). Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εγγραφεί ως μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών γεγονός που παρέχει, εκτός άλλων ωφελειών, τη δωρεά συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της HellasGIs (12-14 Νοεμβρίου 2018). Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου που βρίσκεται στο κτήριο Κουγέα, στο κεντρικό συγκρότημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75). Δηλώσεις συμμετοχής: info@hellasgi.gr

Εκδήλωση της ΕΑΕ

Aίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Nίκης 4, Αθήνα

Εκδήλωση προκειμένου να γίνει ευρύτερος δημόσιος διάλογος  για τον πρώτο χρόνο της θητείας του ΔΣ της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας και θέμα: «Αξιολόγηση των δράσεων  και  αναφορά στα προβλήματα  και  τις πιθανές αντιμετωπίσεις», διοργανώνεται στις 16 Μαΐου 2018 στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος) και ώρα 19.00μμ.