tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

DRONE EXPO

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας-Ελληνικό

Η έκθεση DRONE EXPO θα πραγματοποιηθεί μαζί με την SECUREXPO, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. H DRONE EXPO θα παρουσιάσει αεροσκάφη, εξαρτήματα, αισθητήρες, λογισμικό και υπηρεσίες, για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως: Δημόσια ασφάλεια, έλεγχος & επιτήρηση, χαρτογράφηση & τοπογραφία, επιθεωρήσεις, κατασκευές, κρίσιμες υποδομές.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για την αιολική ενέργεια

Ημερίδα για τον κλάδο της αιολικής ενέργειας διοργανώνει στις 18 Μαΐου 2018  η ΕΛΕΤΑΕΝ, με σκοπό να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα για -μεταξύ άλλων– την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο κλάδος της αιολικής ενέργειας και γενικότερα των ΑΠΕ διάγει τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση από το 1994. Η μετάβαση στο νέο μηχανισμό στήριξης διαφορικής προσαύξησης (feed-in premium) και διαγωνισμών όπως και η απευθείας συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θέτει το πλαίσιο για μεγάλη ανάπτυξη των Α.Π.Ε στο ορίζοντα του 2030. Ταυτόχρονα, η μετάβαση στο νέο περιβάλλον εγείρει προκλήσεις και ερωτήματα που πρέπει μελετηθούν και να απαντηθούν ορθά. Υπό το φως των ανωτέρω και της επικείμενης πρώτης προκήρυξης της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας από τη ΡΑΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει ημερίδα που φιλοδοξεί να μην θέσει απλά προβληματισμούς, αλλά να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα με στόχο -μεταξύ άλλων – την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα». Η ημερίδα οργανώνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα θα συζητήσουν και θα θέσουν το πλαίσιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων υπό το νέο καθεστώς. Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει: -αναλυτική παρουσίαση της πρώτης προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και απαντήσεις συγκεκριμένων αποριών και ερωτήσεων, - πρακτική εξάσκηση και on line εκπαίδευση επί του πληροφοριακού συστήματος του διαγωνισμού με προσομοίωση δημοπρασίας.

Featured Featured

«Λειτουργία εταιρειών πετρελαιοειδών εντός του οικιστικού ιστού του Δήμου Περάματος»

Δημαρχείο Περάματος Λεωφ. Δημοκρατίας 28, Πέραμα

Ο Δήμος Περάματος, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διοργανώνει στο Δημαρχείο Περάματος (Λεωφ. Δημοκρατίας 28), ημερίδα με θέμα: «Λειτουργία εταιρειών πετρελαιοειδών εντός του οικιστικού ιστού του Δήμου Περάματος», την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.). Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ανάπτυξη του οικισμού, οι εταιρείες πετρελαιοειδών, οι πάγιες θέσεις του Δήμου για μετεγκατάσταση των δεξαμενών, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι νέες προδιαγραφές ασφάλειας, οι επιπτώσεις στην υγεία, το παράδειγμα της Λάρνακας, είναι οι θεματολογικές ενότητες γύρω από τις οποίες θα κινηθεί η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση, που θα παράσχουν οι εισηγητές της ημερίδας». Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα μιλήσουν οι: Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Δήμου Περάματος Γεώργιος Στασινός, Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Δήμου Λάρνακας (Κύπρος) - Χρήστος Λαμπρίδης, Γ. Γραμματέας Λ.Λ.Π.Ν.Ε., Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής - Δημοσθένης Μπακόπουλος, Δ/κτης Δ.Α.Λ., Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής - Απόστολος Βλυσίδης, Καθηγητής - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Νίκος Μπελαβίλας, Αν. Καθηγητής - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Δημήτρης Δαμίγος, Αν. Καθηγητής - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Γεώργιος Αντύπας, Τέως Δ/ντης Θωρακοχειρουργικής «Σωτηρία» - Ρουσέτος  Λειβαδάρος, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός ΕΜΠ, πρώην Δ/ντής Ανάπτυξης Π. Ε. Πειραιά.

Εγκαίνια Αρχιτεκτονικής έκθεσης «EUROPE 40UNDER40»

Contemporary Space Athens Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τους νικητές «Europe 40 Under 40» σε μια αρχιτεκτονική έκθεση υψηλών προδιαγραφών με τα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2017-2018. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  18 Μαΐου στις 19.00, στο Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74, Πλάκα). Στην έκθεση –που θα διαρκέσει ως τις 27 Μαΐου 2018 (Τετάρτη – Κυριακή, 14.00-21.00)- θα παρουσιαστούν οι 40 καλύτεροι Ευρωπαίοι αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών με projects  και μοντέλα. Στους 40 καλύτερους αρχιτέκτονες έχουν επιλεχθεί και 3 Έλληνες αρχιτέκτονες. Η κριτική επιτροπή των βραβείων, αφού εξέτασε μια τεράστια ποικιλία εξαιρετικών ιδεών αρχιτεκτονικής και σχεδίου, επέλεξε τους 40 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές  για αυτή την χρονιά. Γεωγραφικά, οι επιλεγμένοι νέοι αρχιτέκτονες  για το 2017 «Europe 40 Under 40» προέρχονται από τα παρακάτω κράτη: Αυστρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία. Μετά την Αθήνα, η έκθεση έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει και σε άλλα σημεία της  Ευρώπης. Πληροφορίες σχετικά με τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές μαζί με τα έργα τους στην ιστοσελίδα: www.europeanarch.eu .