logo

All Day

«Φυσική δόμηση και εναλλακτική προσέγγιση της αποκατάστασης»

Ξενώνας Στάμου Στούρνα Άλλη Μεριά Βόλου

Το 13ο εβδομαδιαίο εργαστήριο – σεμινάριο με τίτλο: «Φυσική δόμηση και εναλλακτική προσέγγιση της αποκατάστασης»  διοργανώνει στα τέλη Μαΐου ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, για την προώθηση της φιλικής στο περιβάλλον αρχιτεκτονικής. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους αρχιτέκτονες και θα διεξαχθεί από  τις 26  Μαΐου  έως την 1η Ιουνίου 2018 στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Βόλου. Η θεματολογία του εργαστηρίου – σεμιναρίου αφορά στα προβλήματα αποκατάστασης συντήρησης που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κτίρια, με συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς το παραδοσιακό κτίριο του Ξενώνα Στάμου Στούρνα, που θα φιλοξενήσει το εργαστήριο – σεμινάριο, με διερεύνηση εφαρμογών και τεχνικών επεμβάσεων που δεν αλλοιώνουν τις βιοκλιματικές ιδιότητες των στοιχείων του κτιρίου, αλλά θεραπεύουν και βελτιώνουν την απόδοσή τους, καθώς  και σε σύγχρονες εφαρμογές  της φυσικής δόμησης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός της θεωρητικής υποστήριξης, εργαστήρια οικοδομικών εφαρμογών (όπως χτίσιμο ή αποκατάσταση λίθινων τοίχων, αποκατάσταση συντήρηση ξύλινων κατασκευών κλπ) και διάφορες εφαρμογές φυσικής δόμησης, (χτίσιμο με χώμα, ωμοί πλίνθοι κλπ.). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα  115  ευρώ. Για τα μέλη του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και τους φοιτητές των αρχιτεκτονικών σχολών εσωτερικού είναι 85 ευρώ. Πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο site: www.sadas-pea.gr και στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3215146 και 210 3215147). Οι εγγραφές στο σεμινάριο θα γίνονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Γραμματεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ, μέχρι την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018.

Ongoing

Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή Επιστημονική Επικοινωνία

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Ανοικτή Πρόσβαση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα, διοργανώνει διεθνές συνέδριο για την ανοικτή επιστημονική επικοινωνία με τίτλο: "Open Scholarly Communication in Europe. Addressing the Coordination Challenge", την Πέμπτη 31 Μαΐου και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). To συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου OPERAS-D στο οποίο συμμετέχει το ΕΚΤ. Το έργο OPERAS-D (Design for Open Access Publications in European Research Areas for Social Sciences and Humanities) έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής υποδομής για την Ανοικτή Πρόσβαση στις δημοσιεύσεις στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (ΑΚΕ). Συντονιστής του OPERAS-D είναι το Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) και εταίροι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Open Access Publishing in European Networks (OAPEN), το Deutsche Geisteswissenschaftliche Institute im Ausland (DGIA) και το Knowledge Unlatched (KU). Και οι πέντε φορείς είναι μέλη του δικτύου OPERAS. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, ενισχύει τη δομή του δικτύου OPERAS, ενός δίκτυο που δημιουργήθηκε το 2015, από 16 φορείς με κεντρικό ρόλο στον τομέα των εκδόσεων Ανοικτής Πρόσβασης στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες (ΑΚΕ), με στόχο την εισαγωγή των αρχών της Ανοικτής Επιστήμης στις ΑΚΕ και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διάχυσης και πρόσβασης στα ερευνητικά αποτελέσματα. «Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο θα προσφέρει ένα πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για τις εξελίξεις στο πεδίο της επιστημονικής επικοινωνίας στην Ευρώπη και τις αλλαγές που επιφέρει το παράδειγμα της Ανοικτής Επιστήμης, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Στο νέο αυτό μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ακαδημαϊκή κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ φορέων, επιστημονικών κλάδων, χωρών, κατά τη μετάβαση στο παράδειγμα της Ανοικτής Επιστήμης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Ομιλητές του Συνεδρίου είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Καναδά και τη Βραζιλία που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανοικτής Επιστημονικής Επικοινωνίας (Open Scholarly Communication)». Γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά. Πληροφορίες: http://www.ekt.gr/ Σημειώνεται ότι το συνέδριο θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live.

Συνέδριο Voxxed Days

Συνεδριακό κέντρο " Δαΐς "  Μαρούσι

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου 2018, το συνέδριο ανάπτυξης λογισμικού και νέων τεχνολογιών Voxxed Days. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ομιλητές από όλη την Ευρώπη, έμπειροι προγραμματιστές από τις πιο γνωστές τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού και καταξιωμένοι επαγγελματίες. Την Πέμπτη (31η Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν workshops, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το κυρίως συνέδριο με 5 βασικές θεματικές ενότητες: languages και frameworks, big data και cloud, future και AI, modern mobile και web development, craftsmanship και methodologies. Ανάμεσα στους διεθνής ομιλητές είναι οι: John Papa, Principal Developer Advocate στη Microsoft, ο Phil Estes, Docker Captain, o Venkat Subramaniam, βραβευμένος συγγραφέας πολλών τεχνολογικών βιβλίων και ιδρυτής του Agile Developer .inc, ο Ted Neward (“Dude of Software”), η Tomomi Imura , Web και Technology advocate στη Slack, o Dr. Heinz Kabutz, Java champion κ.ά. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι

Featured Featured

Η Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων

Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Θεσσαλονίκη

Το ΤΕΕ / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. διοργανώνουν ημερίδα, την 1η Ιουνίου 2018, στις 9.30 (στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ  στη Θεσσαλονίκη), με θέμα: Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων: ποιος, πώς, πού, γιατί. Υποχρεώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις.  Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση σχετικά με τη διαχείριση των ΑΕΚΚ και την αξιοποίηση των δευτερογενών υλικών. Η εκδήλωση αφορά στη διαδικασία παραγωγής των τεχνικών έργων και εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και των δεσμεύσεων της χώρας μας για τη διαχείριση των αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. «Μέσα από τις εργασίες της, τονίζεται σε ανακοίνωση, στοχεύουμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα τους αιρετούς, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τους μηχανικούς και επιχειρηματίες για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες. Επίσης, στόχος είναι να αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην παραγωγή δευτερογενών αδρανών υλικών και την επανεισαγωγή τους στην αγορά, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας». Η ημερίδα περιλαμβάνει τρεις συνεδρίες: Η 1η διαπραγματεύεται τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, η 2η αναλύει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται στην παραγωγή των δημόσιων και ιδιωτικών έργων και θα πραγματοποιηθεί σε στρογγυλό τραπέζι, ενώ η 3η αφορά στις τεχνολογικές εξελίξεις παραγωγής δευτερογενών υλικών και τις προδιαγραφές χρήσης τους.Η ημερίδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.

Ημερίδα: «Φιλοσοφία και Τεχνολογία- Φιλοσοφική και Κριτική Διερεύνηση των Νέων Τεχνολογιών»

Αμφιθέατρο ΤΕΕ Νίκης 4, ΑΘΗΝΑ

«Φιλοσοφική και Κριτική Διερεύνηση των Νέων Τεχνολογιών» Ημερίδα με θέμα: «Φιλοσοφία και Τεχνολογία- Φιλοσοφική και Κριτική Διερεύνηση των Νέων Τεχνολογιών» διοργανώνει την 1η Ιουνίου 2018 η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π., στο Αμφιθέατρο ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα). Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. και μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι: Β. Καλδής (Καθηγητής ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): Φιλοσοφία της Τεχνολογίας Β. Καρασμάνης (Ομότ. Καθηγητής ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): Η Γνώση στην Τεχνολογία Κ. Θεολόγου (Επίκ. Καθηγητής, ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): Τα Εργαλεία και η Γνώση Γ. Μηλιός (Καθηγητής, Διευθυντής ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): Η Τεχνολογία ως έκφανση των κοινωνικών σχέσεων εξουσίας σύμφωνα με τον Καρλ Μαρξ Γ. Στείρης (Αναπλ. Καθηγητής, ΦΙΛ.,ΕΚΠΑ): Ανθρώπινες Χίμαιρες: οντολογικές, ηθικές και πολιτικές διαστάσεις Ε. Πρωτοπαπαδάκης (Επίκ. Καθηγητής, ΦΙΛ., ΕΚΠΑ): Η Ηθική μπροστά σε έναν γενναίο, νέο κόσμο Α. Γεωργάκη (Αναπλ. Καθηγήτρια, Μουσ. Σπ., ΕΚΠΑ) & Γ. Κωστελέτος (Δρ. Φιλ., ΕΚΠΑ): Ψηφιακός Ήχος| δυνητικό Ήθος: προς μια φιλοσοφία της μουσικής τεχνολογίας Κ. Ηροδότου (Δρ. Φιλ., Paris VIII): Η Τεχνολογία της Επιθυμίας - Ν. Φακωτάκης (Καθηγητής, Διευθυντής ΕΕΤ, ΗΛ. ΜΗΧ. & ΤΕΧΝ. ΗΥ, ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ): Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή Προοπτική; Σ. Στέλιος (Δρ. Φιλ., ΕΔΙΠ, ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): Σχεδιάζοντας Συμπεριφορές: Τεχνητή Νοημοσύνη, Ηθική και ο Ρόλος των Μηχανικών Π. Στεφανέας (Επίκ. Καθηγητής, ΜΑΘ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ) Ρομποτική και Ηθική Δ. Ξενικός (PhD. Physics & Δρ. ICT, ΑΚΕΔ/ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ): GiS Data: Νέοι τρόποι ανάδειξης Τεχνολογικών και Κοινωνικών Δικτύων. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.