tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση αποβλήτων 

Πρώην Σχολή Ουρσουλινών Χώρα Νάξου, Νάξος

Το Διεθνές Συνέδριο “NAXOS 2018 6th International Conference on Sustainable Solid Waste Management” διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.  Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Χώρα της Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) από τις 13 ως τις 16 Ιουνίου 2018 με τη συμμετοχή πλήθους διακεκριμένων ομιλητών από 80 χώρες.Στο συνέδριο προβλέπεται η οργάνωση ειδικής θεματικής στα ελληνικά που θα εστιάσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ορθή διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε επίπεδο δήμων, την Τετάρτη 13 Ιουνίου. Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται πολλοί εκπρόσωποι ΦΟΔΣΑ και Δήμων. Πληροφορίες: http://www.eedsa.gr/library/downloads/Docs/NAXOS2018agenda.pdf http://www.naxos2018.uest.gr

Συνέδριο για τη συμβολή της Έρευνας και Καινοτομίας στον Αγροτικό & Τουριστικό τομέα

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και η Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο στα Χανιά Κρήτης (εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων) από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου 2018, με θέμα: «Η συμβολή της Επιχειρησιακής Έρευνας, των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας στον Αγροτικό & Τουριστικό τομέα». «Σκοπός του συνεδρίου είναι η διάδοση των πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Διοικητικής Επιστήμης στην Ελλάδα και η προώθηση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ερευνητών και επαγγελματιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ο ειδικός στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να υπογραμμίσει τον ρόλο και τη σπουδαιότητα της Επιχειρησιακής Έρευνας, των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας στη γεωργία και τον τουρισμό. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδρίες σε επιστημονικά θέματα που θα προτείνουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες». Θεματικές ενότητες: Αγροτική παραγωγή και Καινοτομία Αγροτοτουρισμός Πολιτική διαχείρισης αγροτικών συνεταιρισμών Τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά Εφαρμογές της Επιχειρησιακής Έρευνας στην διαχείριση αγροτικών και δασικών εκμεταλλεύσεων Η φιλοξενία στον τομέα του τουρισμού Εφαρμογές καινοτομίας στον αγροτικό και τουριστικό τομέα Εφαρμογές ‘έξυπνης’ γεωργίας Το συνέδριο απευθύνεται στην Ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, σε ερευνητές, σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, σε στελέχη αναπτυξιακών και κλαδικών φορέων, σε επαγγελματίες και στελέχη του τουρισμού και του αγροτικού τομέα και εν γένει σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις επιστημονικές εφαρμογές της επιχειρησιακής έρευνας, των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα.

Η διάβρωση στην παράκτια ζώνη του ν. Αχαΐας

Συνεδριακό χώρο Αγορά Αργύρη Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα

Ημερίδα με θέμα «Παράκτια Ζώνη Νομού Αχαΐας: Επιστημονική Προσέγγιση και Προοπτική», διοργανώνει η ΜΚΟ Προστασίας Παράκτιας Ζώνης SaveCoast στις 16 Ιουνίου στην Αγορά Αργύρη, της Πάτρας. Τις εργασίες θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΜΚΟ Παναγιώτης Γ. Χρονόπουλος, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες και θεματικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και συζήτηση με το κοινό. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του δήμου δυτικής Αχαΐας και συντονίζει η δημοσιογράφος Βασιλική Αθανασοπούλου.

Ημερίδα

Αμφιθέατρο Επιμελητηρίου Δράμας

Ημερίδα με τίτλο: «Η λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο πλαίσιο του Ν.4512/2018» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, στις 16 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ, στο Αμφιθέατρο  του Επιμελητηρίου Δράμας,  εν όψει τον καινούριων δεδομένων που ανακύπτουν από  την ισχύ του νέου λατομικού νόμου, αναφορικά με την εξόρυξη και την κατεργασία μαρμάρου, που ισχύει από την αρχή του τρέχοντος έτους.