ΙΣΝ: 7ο Ετήσιο Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση
Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει το Summer Nostos Festival, που θα διεξαχθεί από 17 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου και το 7ο Ετήσιο Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου 2018. To Summer Nostos Festival (SNFestival) θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ενώ το 7ο διεθνές συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση θα διερευνήσει μία από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, τόσο με όρους οικονομικούς, όσο και ως προς την άνιση πρόσβαση στις ίσες ευκαιρίες. Παράλληλα, το συνέδριο θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να ανατρέψουν αυτόν τον φαύλο κύκλο της ανισότητας και να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εγγραφές: bit.ly/2HyiFhW. Πληροφορίες: bit.ly/2HtufLc
12η Πανελλήνια Σύνοδος ΦΟΔΣΑ
Grand Hotel Palace ΘεσσαλονίκηΗ 12η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟΔΣΑ με θέμα: «Η ώρα των λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 21-23 Ιουνίου. Η Σύνοδος, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, υλοποιείται από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦΟΔΣΑ) και τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).
Ιρακινο – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων
Athenaeum Intercontinental Hotel ΑθήναΤο 3ο ετήσιο Ιρακινο – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων με τίτλο: «Ιράκ και Ευρώπη: Προς μία Νέα Εποχή» διοργανώνει στην Αθήνα, 11 και 12 Ιουλίου 2018, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Το Φόρουμ περιλαμβάνει συνεδρίες που θα διερευνήσουν δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς και των υποδομών του Ιράκ, καθώς και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των συμμετεχόντων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος.Δηλώσεις συμμετοχής (ως Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, ώρα 16:00): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmPffIGByUfbLCYyY5JjAumkSg-LVIStI72IoU7VJMRriltw/viewform Πληροφορίες: Τηλ.:210 6711 210/ 6773 428, ιστοσελίδα: www.arabhellenicchamber.gr, e-mail: chamber@arabgreekchamber.gr
Αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων της Λέσβου, μετά το σεισμό
Πολύκεντρο Πλωμαρίου ΠλωμάριΤο TEE Βορειοανατολικού Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Κεντ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Πόλιον» διοργανώνουν –από τις 22 ως τις 24 Ιουνίου 2018- τριήμερο εργαστήριο στο Πλωμάρι και τη Βρίσα, για τις μεθόδους αποκατάστασης των κτιρίων που υπέστησαν βλάβες κατά τον σεισμό, που έπληξε το νησί της Λέσβου τον Ιούνιο του 2017 και απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς και κατασκευαστές κτιρίων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «σε σειρά διαλέξεων, θα παρουσιαστεί η πρόσφατη έρευνα πάνω στο ιδιότυπο παραδοσιακό κατασκευαστικό σύστημα του νησιού και την ιδιαίτερη σεισμική συμπεριφορά του. Ταυτόχρονα, μία άσκηση αποκατάστασης κτιρίου της περιοχής θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν πρακτικές μεθόδους για την επισκευή των ιστορικών κτιρίων». Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο καθηγητής Νικόλαος Καρύδης Αρχ/ων – Senior Lecturer ( Πανεπιστήμιο του Κέντ). Συμμετέχει η καθηγήτρια Ελευθερία Τσακανίκα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Διπλ. Πολ. Μηχανικός ΕΜΠ. Σκοπός των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι να συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση των τοπικών ιστορικών κατασκευών και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις για τη συντήρησή τους σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές αποκατάστασης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου (ώρα έναρξης 10.00), θα πραγματοποιηθούν, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, διαλέξεις (ανοιχτές στο κοινό): «Τα Παραδοσιακά Κατασκευαστικά Συστήματα της Λέσβου» και «Αποκατάσταση Λίθινων και Ξύλινων Κατασκευών» και θα ακολουθήσει επίσκεψη των συμμετεχόντων σε Ιστορικά κτίρια του Πλωμαρίου. Το Σάββατο 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Βρίσα Λέσβου με ξενάγηση στον οικισμό, ασκήσεις αποτύπωσης κτιρίου της περιοχής και επί τόπου διάγνωση κατασκευαστικών αστοχιών. Την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη «Διεθνείς Προδιαγραφές Αποκαταστάσεων», παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων σε μορφή σκίτσων, παρατηρήσεων και φωτογραφιών και συζήτηση με το κοινό. Το εργαστήριο απευθύνεται σε κατόχους πανεπιστημιακού διπλώματος σε πεδία σχετικά με το θέμα του εργαστηρίου αλλά και σε επαγγελματίες με εμπειρία στην κατασκευή κτιρίων οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την επισκευή ιστορικών κτιρίων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν γραπτή αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση: tee_mitil@tee.gr. Η αίτηση θα περιλαμβάνει: 1. στοιχεία επικοινωνίας, 2. πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές ή/και επαγγελματική εμπειρία σχετική με το θέμα του εργαστηρίου (κείμενο έως 100 λέξεις). Διορία υποβολής αιτήσεων: 25 Μαΐου 2018.
«Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών»
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας Ερμού 2, ΚόρινθοςΤο ΤΕΕ Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών” στις 22 Ιουνίου 2018, ώρα έναρξης 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2 Κόρινθος). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.