tee logo

Συνέδριο για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη

ΤΗΕ ΜΕΤ

Στο σύγχρονο μοντέλο επιχειρηματικότητας της χώρας μας, τις προοπτικές, τις ευκαιρίες και τις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα θα επικεντρωθεί το 14ο συνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» που διοργανώνει το portal για την καινοτομία και την ανάπτυξη ka-bussiness.gr στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, ακαδημαϊκοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και start uppers που καινοτομούν, θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις και παρουσιάσεις, στις παρακάτω θεματικές: -Ποιο είναι το νέο μοντέλο Σύγχρονης Επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα; -Η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα σήμερα -Καινοτομία: Καταλύτης Συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων -START UPPERS της Βόρειας Ελλάδας -NEXT GENERATION: Καινοτομία στην Εκπαίδευση -Καινοτομία και θάλασσα -Πώς θα έρθουν κεφάλαια στην Ελλάδα - Συνεισφορά Ομογενών Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση ανθρώπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο επιχειρηματίες, καθηγητές και φοιτητές θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τους ευρεσιτεχνίες και προϊόντα της αγοράς. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 9:30 έως τις 21:00 στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ της Θεσσαλονίκης και θα μεταδοθούν ζωντανά με live streaming στο web tv του www.ka-business.gr. Tο συνέδριο πραγματοποείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης , την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων και του ΟΚ! Thess Πληροφορίες: http://www.ka-business.gr/

Ημερίδα για τα παθητικά κτίρια

Aμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονικη

H Passiexpo 2019 North Edition, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2019, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ-ΤΚΜ (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 49), από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου. H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΕ-ΤΚΜ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων.   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ημερίδα «στοχεύει σε θέματα που είναι στην καθημερινή ατζέντα, όπως το "εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ" και η εφαρμογή λογικών παθητικού κτιρίου σε έργα αυτού του προγράμματος, η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τον ορισμό του κτιρίου ΝΖΕΒ, η εφαρμογή της νομοθεσίας ΕΕ31/2010-EE844/2018 από 01/01/2019 στα δημόσια κτίρια, η χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης, και άλλα. Ταυτόχρονα, θα αναδειχτούν τα προβλήματα της ελληνικής νομοθεσίας σε σχέση με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και θα προταθούν εφαρμοστέες λύσεις για την ασφαλή μετάβαση στα κτίρια ΝΖΕΒ. Επίσης, θα προβληθούν ελληνικά υπολογιστικά εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό για επιμόρφωση μηχανικών και τεχνικών. Θα αναδειχτούν ελληνικά προϊόντα και ελληνική τεχνογνωσία που πλέον υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται. Τέλος, θα αποδειχθεί ότι η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια είναι η μόνη πάντα ‘ανανεώσιμη πηγή φθηνής’ ενέργειας». Και ακόμη αναφέρεται ότι «στην PASSIEXPO 2019 NORTH θα παρουσιαστούν κτίρια της Βορείου Ελλάδας, και όχι μόνο, από πιστοποιημένους μηχανικούς και επιστήμονες. Θα παρουσιαστεί η ελληνική έκδοση της διαδικασίας πιστοποίησης και το ελληνικό PHPP και όλα τα νέα εργαλεία που το υποστηρίζουν όπως το DesignPH (γραφικό περιβάλλον στο sketchup), το districtPH (εργαλείο τεχνικοοικονομικής ανάλυσης ενεργειακής αναβάθμισης γειτονιάς), το BIM2PH(εργαλείο μεταφοράς δεδομένων από γνωστά σχεδιαστικά προγράμματα στο PHPP).Κορυφαία στιγμή του συνεδρίου θα είναι η ομιλία του Monte Paulsen, ένας από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του Καναδά στο αντικείμενο των Παθητικών Κτιρίων».  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα λειτουργεί και έκθεση παθητικών συστημάτων  στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 15 εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων.  Τέλος, θα πραγματοποιηθεί πολυεργαστήριο, το οποίο θα παράσχει εξειδικευμένη γνώση και τεχνογνωσία για μείζονα ζητήματα ως προς την κατασκευή παθητικών κτιρίων. Πληροφορίες:http://www.eipak.org/passiexpo2019north https://mailchi.mp/6a3a2b666264/m5mcmpp52u-1855437?e=66e52c4dec

Bluemed στην Αλόννησο

«Το Bluemed στην Αλόννησο - για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά και το σχεδιασμό για τη διαχείρισή της» Διημερίδα με θέμα: «Το Bluemed στην Αλόννησο - για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά και το σχεδιασμό για τη διαχείρισή της», συνδιοργανώνουν η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις 6 και 7 Απριλίου 2019, στην Αλόννησο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Το ναυάγιο της Περιστέρας: η ανασκαφή και τα πρώτα συμπεράσματα», Ελπίδα Χατζηδάκη, πρώην Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων «Θαλάσσιοι δρόμοι και αρχαία ναυάγια στο Κεντρικό Αιγαίο», Δημήτρης Κουρκουμέλης, υπεύθυνος Γραφείου Θεσσαλονίκης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων «Η διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και η σημασία της», Σπυρίδων Ιωσηφίδης, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων - Δημήτρης Πουρσανίδης & Βασιλική Βασιλοπούλου, ΕΛΚΕΘΕ (πρόγραμμα Interreg Med AMAre) «Η σημασία του BLUEMED για την Περιφέρεια Θεσσαλίας», Αγγελική Βενέτη, Συντονίστρια Προγράμματος BLUEMED, Περιφέρεια Θεσσαλίας «Ο σχεδιασμός για τους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς χώρους», Παρή Καλαμαρά, Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων «Η συμβολή του ΠΕΠ Θεσσαλίας στην ανάδειξη των Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων»,  Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Α' της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας «Το πρόγραμμα BLUEMED και η αναπτυξιακή προοπτική των Βορείων Σποράδων», Άγγελος Μαγκλής, Ατλαντίς Συμβουλευτική. Παράλληλα, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 (15.00-17.00,  στο Δημαρχείο Αλοννήσου) θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες της κατάδυσης από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων  και  Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.  

Ημερίδα: “Η Γεωπολιτική Σημασία της Κρήτης στην Εξασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων στη Μεσόγειο”

Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ημερίδα με θέμα “Η Γεωπολιτική Σημασία της Κρήτης στην Εξασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων στη Μεσόγειο” διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων το Σάββατο 6 Απριλίου (10 π.μ. - 3 μ.μ.), στο Πνευματικό Κέντρο. Προσκεκλημένοι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, και η τ. υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ημερίδα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Επιμελητήριο Αχαΐας Πάτρα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00, στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα), με θέμα: «Ο ρόλος των Γεωλόγων στην Πρόληψη των Φυσικών Καταστροφών & των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής». Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν οι ομιλίες: «Η συμβολή των γεωλόγων στην πρόληψη των επιπτώσεων από πλημμύρες –κατολισθήσεις –διάβρωση ακτών», Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής–Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών. «Ο ρόλος των Γεωεπιστημών στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για τη μείωση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής & τις Φυσικών Καταστροφών», Ασημίνα Αντωναράκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η συμβολή του γεωλόγου στην πρόβλεψη και την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και στη σχεδίαση θαλάσσιων έργων (λιμενικές εγκαταστάσεις, αγωγοί και καλώδια)», Γεώργιος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών. «Η συμβολή της γεωλογίας στην κατανόηση του σεισμικού κινδύνου: Ο ρυθμός ολίσθησης και ο χρόνος επανάληψης των σεισμών», Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών. «Η καθοριστική συμβολή του γεωλόγου στον σχεδιασμό και την κατασκευή των έργων υποδομής», Νικόλαος Δεπούντης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις – παρεμβάσεις.