tee logo

Συνεχίζεται

Διεθνές συνέδριο για τη Διαχείριση Βιώσιμων Στερεών Αποβλήτων

Το «7ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Βιώσιμων Στερεών Αποβλήτων - Ηράκλειο 2019» θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2019, στο Ηράκλειο Κρήτης. Διοργανώνεται από το ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ενιαίο Σύνδεσμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Περιλαμβάνει και επίσκεψη σε πιλοτική μονάδα που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του «LIFE-Food4Feed», όπου υπολείμματα τροφών από ξενοδοχεία μετατρέπονται σε ζωοτροφή και σε μονάδες που εφαρμόζουν την κυκλική οικονομία στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Τέλος προβλέπεται εσπερίδα στην πόλη του Ρεθύμνου με θέμα: «Η Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία», στο «Σπίτι του Πολιτισμού», στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Εβδομαδιαίο εργαστήριο – σεμινάριο 28/6-4/7

Ξενώνας Στάμου Στούρνα Άλλη Μεριά Βόλου

Εβδομαδιαίο εργαστήριο – σεμινάριο με θέμα: «Φυσική δόμηση και βιοκλιματική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική (προσέγγιση περιβαλλοντικών παραμέτρων βελτιστοποίησης)», το δέκατο τέταρτο κατά σειρά, διοργανώνει ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, για την προώθηση της φιλικής στο περιβάλλον αρχιτεκτονικής. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους αρχιτέκτονες και θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2019 στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα, στην Άλλη Μεριά Βόλου.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η θεματολογία του Εργαστηρίου – Σεμιναρίου αφορά:Περιβαλλοντικές παραμέτρους που οδηγούν σε βέλτιστες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις κατά περίπτωση, όπως · λήψη αποφάσεων, η περίπτωση της πολυκριτηριακής ανάλυσης. Case study: επιλογή δομικών υλικών με οικολογικά κριτήρια · η ανανεώσιμη ενέργεια ως παράμετρος στο σχεδιασμό κλπ καθώς και υλοποιημένες εφαρμογές της φυσικής δόμησης.Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου – Σεμιναρίου περιλαμβάνει, εκτός της θεωρητικής υποστήριξης, εργαστήρια δοκιμών της γης ως υλικού, συλλογικές πρακτικές ανοικτού σχεδιασμού με κοινά υλικά (χτίσιμο με χώμα, ωμοί πλίνθοι κλπ.).Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site: www.sadas-pea.gr και στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, τηλ. 2103215146 και 2103215147).Οι εγγραφές στο σεμινάριο θα γίνονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Γραμματεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ, μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ημερίδα για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων

Αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ/ΤΑ Πάνου Σούλου 11, Αγρίνιο

Ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογή της εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων στην Αιτωλοακαρνανία», διοργανώνει το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 09.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στο Αγρίνιο (Πάνου Σούλου 11). Στόχος είναι –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί και οι επιχειρηματίες για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει διέξοδος για τα απόβλητα που παράγονται από κάθε δημόσιο και ιδιωτικό τεχνικό έργο και είναι δυνατή η προστασία του περιβάλλοντος από τους παράνομους μπαζότοπους που υποβαθμίζουν το τοπίο, ρυπαίνουν το έδαφος και τους υδροφορείς, εντείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα και μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές. «Η ημερίδα –τονίζεται- περιλαμβάνει ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με σεμινάριο για τους μηχανικούς, σχετικό με τον υπολογισμό των παραγόμενων αποβλήτων Δημόσιων και Ιδιωτικών Έργων και τη σύνταξη του απαιτούμενου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων».