tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2019)

Ρόδος

Το 16ο διεθνές συνέδριο για την Επιστήμη και την Τεχνολογία του Περιβάλλοντος (CEST2019) θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου, από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2019. Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα) μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Salerno (Ιταλία) και το Imperial College London (Ηνωμένο Βασίλειο). Κύριος διοργανωτής είναι το πολυεπιστημονικό Global NEST (Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας). Το συνέδριο αποτελεί –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- μια «κορυφαία περιβαλλοντική διάσκεψη όπου κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και κοινωνικές πρωτοβουλίες παρουσιάζουν σύγχρονες έρευνες σχετικά με τα τρέχοντα και αναδυόμενα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ως εκ τούτου, η CEST αποτελεί πλατφόρμα όπου συγκλίνουν οι ακαδημαϊκοί κύκλοι και οι επιχειρήσεις. Όπου η ακαδημαϊκή έρευνα, οι καινοτόμες ιδέες και οι λύσεις χρησιμεύουν ως βάση για ένα καθαρότερο, πιο υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον». Το CEST2019 τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος Αξιολόγησης Υδάτων της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νερού (EWA) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος AC Laskaridis. Η επίσημη γλώσσα του CEST2019 είναι η αγγλική και δεν παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία. Πληροφορίες: http://cest2019.gnest.org/

Συνεχίζεται

Διεθνές συνέδριο: «Καινοτομία στην Αεροπορία & το Διάστημα» 

Ο Σύνδεσμος EASN , το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν το 9ο διεθνές συνέδριο EASN για την «Καινοτομία στην Αεροπορία & το Διάστημα», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για μια σημαντική ευρωπαϊκή εκδήλωση διάδοσης και αξιοποίησης της έρευνας σχετικά με την αεροπορία και το διάστημα. Βασικές θεματικές ενότητες: Τεχνικές κατασκευής Αεροσκαφές: Υλικά CFD πτήσης φυσικής Προωθητική Αεροναυπηγική, Συστήματα Πιλοτικών Συστημάτων Διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και διαχείριση των αεροδρομίων Ανθρώπινοι παράγοντες Καινοτόμες ιδέες και σενάρια Βιομηχανία 4.0 & Εργοστάσια του Μέλλοντος Επιστήμη και εξερεύνηση Τεχνολογίες Διαστημικών Τεχνολογιών , Διαδικασίες Παραγωγής για Διαστημικές Εφαρμογές, Τεχνολογίες Διαστημικής Διαστημικές Εφαρμογές και Λειτουργίες Πολιτικές διαστήματος Στρατηγικές περιβαλλοντικής διαχείρισης, ανακύκλωσης και διάθεσης Ασφάλεια, Κανονισμοί και Πρότυπα Κανονισμοί Συνεργασίες και Μεταφορά Τεχνολογίας με την Αεροδυναμική της Αυτοκινητοβιομηχανίας Δράσεις ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της αεροπλοΐας και του διαστήματος. Πληροφορίες: http://easnconference.eu/home

TEE/ΤΚΜ : Από το Brain Drain στο Brain Gain

Αμφιθέατρο κτηρίου Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ Θεσσαλονίκη

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Από το Brain Drain στο Brain Gain”, που αφορά στο επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ανέργων Μηχανικών,  διοργανώνει το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ. Αλεξάνδρου 49). Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα, λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η εγγραφή και εμφάνιση των ενδιαφερομένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μαζί με όλες τις σχετικές πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση, στο site του προγράμματος: https://eng.edu.gr/ Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 πμ, με χαιρετισμούς του Πάρι Μπίλλια, Προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΜ και της Βoύλας Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχου ΠΚΜ, ενώ θα συνεχιστεί με τις ομιλίες: Τσιτσόπουλος Ιωάννης, ΑΤΜ, «Επιχειρείν και Νέοι Μηχανικοί» Εβρένογλου Βασίλειος, ΗΜ, «Δράση ΤΕΕ/ΤΚΜ: Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους επιστήμονες πολυτεχνικών και τεχνολογικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του brain drain» Κουβουκλιώτης Φώτης, ΠΜ, «Επιχειρηματικότητα και σύγχρονες μέθοδοι παρακολούθησης και διαχείρισης έργων» Μπανιάς Γιώργος, ΜΜ, «Κυκλική Οικονομία: Αρχές, ευκαιρίες και προκλήσεις για τη μετάβαση από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο ανάπτυξης». Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ολοκληρωθούν με συζήτηση.

Εσπερίδα

Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου

Εκδήλωση που αφορά στην Παρουσίαση του Κανονισμού για Αποτίμηση & Δομητικές Επεμβάσεις Τοιχοποιίας (Κ.Α.Δ.Ε.Τ.) από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).

Εκδήλωση ΟΑΣΠ: «Κανονισμός Αποτίμησης Δομητικών Επεμβάσεων Τοιχοποιίας (Κ.Α.Δ.Ε.Τ.)»

Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 16:00, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου) ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) παρουσιάζει το σχέδιο (Μάρτιος 2019) «Κανονισμός Αποτίμησης Δομητικών Επεμβάσεων Τοιχοποιίας (Κ.Α.Δ.Ε.Τ.)». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τη συντακτική ομάδα: Θ. Τάσιος, Σ. Δρίτσος (Συντονιστής), Ε. Βιντζηλαίου, Χ. Ιγνατάκης, Τ. Καραντώνη, Χ. Κωστίκας, Α. Μιλτιάδου, Μ. Πανουτσοπούλου, Σ. Πανταζοπούλου, Κ. Στυλιανίδης, Μ. Χρονόπουλος. Το κείμενο του Κανονισμού είναι αναρτημένο προς δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oasp.gr).