tee logo

 «Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη»

Κτίριο ΚΕΔΕΑ 3ηςΣεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Οι πόλεις μπροστά στις προκλήσεις της ανθεκτικότητας και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή» πραγματοποιείται στις 10/12/2019 στο Κτίριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι,3ηςΣεπτεμβρίου,Πανεπιστημιούπολη). Η ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του πρώτου έτους λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ. Η εκδήλωση αποτελείται από δύο βασικές ενότητες. Αντικείμενο της πρώτης ενότητας θα είναι οι στρατηγικές των πόλεων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενώ η δεύτερη θα εστιάσει στις στρατηγικές ανθεκτικότητας των πόλεων. Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετέχουν με εισηγήσεις καθηγητές και ερευνητές με σχετικά αντικείμενα και ειδίκευση, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Ενημερωτική συνάντηση για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής

Γραφεία ΣΕΒ Ξενοφώντος 5, Αθήνα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ και ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες των χωρών της Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Παναμά και Χιλή), διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τις συγκεκριμένες αγορές, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα). Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019: https://docs.google.com/forms/d/10O5j2yJYjhNQ2d5Ow1q2hDKDjORwGRzyMk9bAyVl4zk/viewform?edit_requested=true Πληροφορίες: (Αμαλία Γκουνέλα), τηλ. 211 5006 107, email. ir@sev.org.gr, https://drive.google.com/file/d/14_Alln8PGr8E-5yKjFizo43rel5rjb34/view.

«Κυκλική Οικονομία και Τυποποίηση»

Ξενοδοχείο "Electra Palace" Αθήνα

Το ECOCITY διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ECOS (European Environmental Citizens’ Organization for Standardisation), workshop με θέμα: «Κυκλική Οικονομία και Τυποποίηση» το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Electra Palace), στις 10 Δεκεμβρίου 2019. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «βασικός στόχος μας αποτελεί η συνάντηση αρμόδιων Κυβερνητικών και Εθνικών Φορέων Προτύπων και Τυποποίησης τόσο με αρμόδιους Ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησης και διαπίστευσης, όσο και με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Φορείς που ασχολούνται κύρια με θέματα περιβάλλοντος για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, ενόψει μιας φιλόδοξης νομοθεσίας ισχυρών προτύπων που προετοιμάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ η οποία φιλοδοξεί να υποστηρίξει τη διεθνή προσπάθεια για ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον. Ο Οργανισμός ECOS, ως ο πλέον αρμόδιος φορέας τυποποίησης με πρόσημο το περιβάλλον, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχει εντάξει την εκδήλωση αυτή στην Αθήνα στον ετήσιο εθνικό προγραμματισμό του. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΕΛΟΤ και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων σε υψηλό επίπεδο, επίλεκτα στελέχη του ECOCITY και του ECOS καθώς και εκπρόσωπος της αρμόδιας Δ/νσης Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρουσίαση μελέτης ΙΟΒΕ

Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΦΕ «Δημόκριτος» Νεαπόλεως 27, Αγ. Παρασκευή

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον κλάδο της βιομηχανίας πλαστικών με τίτλο: «Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών - Συμβολή στην ελληνική οικονομία, προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16.30, στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νεαπόλεω3 27, Αγία Παρασκευή).