tee logo

Εκδήλωση ΤΕΕ Πελοποννήσου (Ναύπλιο)

Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου 25ης Μαρτίου 2, Ναύπλιο

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Κατασκευές από τοιχοποιία - Αποτίμηση και επεμβάσεις για σεισμικά φορτία” του Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή Ε.Μ.Π., στο Ναύπλιο, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 11:00, αίθουσα εκδηλώσεων Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου (25ης Μαρτίου 2)  Στο 1ο μέρος της παρουσίασης θα αναπτυχθούν:  Οι σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα). Η μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3 και του Σχεδίου για το Νέο Αναθεωρημένο EC8-3). Η σεισμική συμπεριφορά και η μεθοδολογία ανάλυσης κατασκευών σε συνεχή δόμηση σε ιστορικά κέντρα, όπως, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη. Στο 2ο μέρος θα παρουσιαστούν: Οι σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων για υφιστάμενα κτίρια, διατηρητέα - μνημεία ή μη. Παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης σε αντιπροσωπευτικές κατασκευές, από τις πλέον συνήθεις, όπως κατοικίες (π.χ., διώροφο κτήριο με τρίστρωτη τοιχοποιία) έως και μνημεία. Στα παραδείγματα θα συμπεριληφθούν η μελέτη των επεμβάσεων στο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.

37ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ

Αίθουσα συνεδριάσεων ΕΒΕΑ Ακαδημίας 7, ΑΘΗΝΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΜΙΔΑ και της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος διοργανώνουν το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ και την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 (ώρες 10.00 – 14.00) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα).Κατά τη διάρκεια των εργασιών μεταξύ άλλων θα συζητούν τα θέματα: -   Νέες προοπτικές για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. -   Περιστολή της γραφειοκρατίας και αυτοματοποίηση διαδικασιών στις συναλλαγές ακινήτων. -   Εμπορικές μισθώσεις και μισθώσεις κατοικιών. -   Δημοτικά τέλη-φόροι, Τ.Α.Π., απαλλαγή κενών ακινήτων, αδήλωτα εμβαδά κτιρίων. -   Βραχυχρόνιες Μισθώσεις κατοικιών. Φορολογικά, νομικά και κοινωνικά θέματα. -   Εθνικό Κτηματολόγιο: Οι παρεμβάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την επίλυση των προβλημάτων. -   Πολεοδομική νομοθεσία. Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης. -   Αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων. «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» και φοροεπιδότηση.   Επίσης, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις μελών για μισθωτικά & τεχνικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος και θα γίνει απολογισμός απερχομένου Δ.Σ. Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος - διαδικασία εκλογής νέου. Στο συνέδριο θα παραστούν και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών φορέων που σχετίζονται με τα ακίνητα.  

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΕΛΕΤΑΕΝ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ διοργανώνει το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00 την ετήσια εκδήλωσή του με ταυτόχρονη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πληροφορίες: http://eletaen.gr/wp-content/uploads/2019/12/map-ny-event-2020-.pdf