tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Πάτρα:  8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα

εγκαταστάσεις της Αχάϊα Κλάους ΠΑΤΡΑ

Το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα, που διοργανώνει η «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 4 Ιουλίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Αχάϊα Κλάους. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο φέτος συμπίπτει με μια ιδιάζουσα συγκυρία η οποία θέτει πιο επιτακτικά από ποτέ το ζήτημα της αναμόρφωσης του ελληνικού μοντέλου με όχημα τις νέες τεχνολογίες και με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού κεφαλαίου. Οι κατευθύνσεις αυτές προέκυψαν ως επιβεβλημένες μετά την οικονομική κρίση, αλλά τα δεδομένα που επέβαλε η επιδημία, τις κατέστησαν απολύτως επείγουσες. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Επιχειρήσεων. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να καταστούν ψηφιακά ανταγωνιστικές και να υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους. Το ίδιο πρέπει να πράξει το κράτος, αλλά και οι πολίτες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν τα θέματα: Προκλήσεις και προοπτικές του ενεργειακού τομέα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου Φυσικό αέριο, έργο πνοής, θα προλάβουμε να το υλοποιήσουμε δεδομένων των περιορισμών; Ποια ζητήματα ανακύπτουν σχετικά με τη χωροθέτηση της αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου; Νέα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Δ.Ε. εν όψει επικείμενων εξορύξεων και άμεσα επηρεαζόμενοι φορείς Επανεκκίνηση της αγοράς ΑΠΕ στη Πελοπόννησο. Ποιες εξελίξεις αναμένονται και σε ποιους τομείς; Απολιγνιτοποίηση: το μεγάλο στοίχημα όλων για τις τοπικές κοινωνίες των περιφερειών Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Συνεχίζεται

 Σεμινάριο e-learning: “Σχεδίαση με Χρήση του ePLAN Electric”

    Το  ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ διοργανώνει σεμινάριο e-learning με θέμα: "Σχεδίαση με Χρήση του ePLAN Electric", το οποίο και θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου 2020, μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκατάρτισης Cisco Webex. Σκοπός είναι –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- η εκμάθηση όλων των νέων δυνατοτήτων του προγράμματος ΕPLAN ELECTRIC που προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στη λογική του σχεδιασμού αλλά και στο χρόνο ολοκλήρωσης των έργων, με έμφαση σε εργασίες της καθημερινότητας.Σε ποιους απευθύνεται:Η πρώτη ημέρα σε χρήστες με ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία στην χρήση της νέας έκδοσης του EPLAN. H δεύτερη και τρίτη ημέρα σαν συνέχεια για τους προηγούμενους αλλά και στους χρήστες με εμπειρία στη χρήση του EPLAN ELECTRIC, που θα ήθελαν να μάθουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται από τη νέα έκδοση αλλά και να εντρυφήσουν σε ειδικά θέματα του EPLAN.Περιεχόμενα σεμιναρίου:  * Παραμετροποίηση περιβάλλοντος εργασίας και εργαλεία εργονομικής λειτουργίας  * Δημιουργία έργων με εσωτερική δική σας τυποποίηση  * Δημιουργία σχεδίων και διαγραμμάτων  * Δημιουργία τυπικών παραμετρικών σχεδίων  * Σχεδιασμός με χρήση εργαλείων πλοήγησης  * Αναθεώρηση έργων  * Αντικειμενοστραφής σχεδιασμός με χρήση υλικών  * Συγκεντρωτική επεξεργασία πληροφοριών  * Αυτοματοποιημένη δημιουργία εγγράφων  * Μικτή απεικόνιση σχεδίων-πινάκων  * Δημιουργία γραφικών αναπαραστάσεων  * Αποθήκευση και αρχειοθέτηση έργων  * Λειτουργικός έλεγχοςΘεματικά περιεχόμενα σεμιναρίου:  * Ανάλυση και παρουσίαση πλατφόρμας, Περιβάλλον εργασίας, παραμετροποίηση  * Διαχείριση μελετών & σελίδων. Αναθεωρήσεις και σύγκριση μελετών  * Δημιουργία σχεδίων, συμβόλων, εντύπων  * Κανονισμός IEC 61346 και EPLAN  * Μακροσχέδια, τεχνολογία μεταβλητών  * Αρίθμηση συσκευών, συνδέσεων, Διαχείριση των αναφορών  * Ευελιξία στον ορισμό των black box, location box και plc box  * Δημιουργία βάσης δεδομένων υλικών  * Χρήση on-line βάσης δεδομένων μέσα από το EPLAN Data Portal  * Διαχείριση υλικών, πλοήγηση, λίστες υλικών, Νέα απεικόνιση της λίστας υλικών  * Γραφική αναπαράσταση ηλεκτρικού πίνακα & χειρισμός  * Αυτόματες αναφορές τεκμηρίωσης και εμπλουτισμός αποθήκευσης μακροσχεδίων  * Εξαγωγή PDF, εκτύπωση, αποθήκευση, Νέες φόρμες αναφορών  * Παράδοση, μεταφορά σχεδίων σε μορφή EPLAN, DWG, DXF, JPG  * Επέκταση του συστήματος αυτόματης μετάφρασης  * Σχεδίαση καλωδίου, γραφικών, αποφυγή λαθών, προστασία εξαρτημάτων  * Αμφίδρομη επικοινωνία μέσω EXCEL. Πληροφορίες: https://www.ivepe.gr/…/technical-semi…/electrical/191-103-08 #IVEPESEV #elearning EPLAN Hellas  

ΕΚΤ: Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, που αποτελείται από 3 webinars με καταρτισμένους ομιλητές στις διάφορες θεματικές που θα παρουσιαστούν, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο. Όλα τα σεμινάρια, έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.α. 1ος κύκλος - Επιστήμες Ζωής (2 Ιουλίου, 9 Ιουλίου, 16 Ιουλίου 2020) Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.). Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος κύκλος αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων. Στο 1ο webinar, το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου (17:30- 19:00), θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας (σημασία πρακτικής, εθελοντικής εργασίας κ.λπ.). Εγγραφές έως την Τρίτη 30 Ιουνίου. Πληροφορίες: 210 7273968, events@ekt.gr.