tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Πολιτικό-οικονομικό φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum» 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum», που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11-20 Σεπτεμβρίου, στη θέση της αναβληθείσας 85ης ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει περίπου 25 πάνελ, με τη συμμετοχή συνολικά 150- 170 ομιλητών. Στη διάρκεια του φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ομιλητές -μεταξύ των οποίων υπουργοί, στελέχη πολιτικών κομμάτων και επιχειρηματίες- θα διοργανωθούν πάνελ σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (με θέμα την ψηφιακή δικαιοσύνη), το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. «Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», οι αίθουσες θα διαμορφωθούν ώστε να τηρούνται πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και των ομιλητών, διαρκείς απολυμάνσεις κτλ), ενώ το κάθε πάνελ θα μπορεί να παρακολουθήσει μέγιστος αριθμός 50 ατόμων, αυστηρά με προσκλήσεις, τονίζεται σε ανακοίνωση. Όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του φόρουμ μέσω livestreaming». Παράλληλα, όπως κάθε Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθούν -με την ευκαιρία του Φόρουμ- οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών των πολιτικών θεμάτων, γύρω από τα μείζονα πολιτικά και οικονομικά θέματα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

15ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Αnnual Greek Roadshow). Λόγω των ειδικών συνθηκών, φέτος το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 17, 18 και 21 Σεπτεμβρίου 2020. Στο συνέδριο κύριος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης. Επίσης θα συμμετέχουν ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σ. Λαζαρίδης. Μέσω του Annual Greek Roadshow –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- δίνεται η δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές και να παρουσιάσουν την στρατηγική τους, τα επενδυτικά τους σχέδια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών αλλά και ξένων θεσμικών επενδυτών. Στο Roadshow θα συμμετέχουν οι εξής εισηγμένες εταιρείες: ΑΔΜΗΕ, Lamda Development , Alpha Bank, Motor Oil, EXAE, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, ΟΠΑΠ, Brig Properties, Πετρόπουλος, Genergy Holdings, Πειραιώς, Coca Cola HBC, ΟΛΠ, Prodea, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Profile, Eurobank, ΔΕΗ, Fourlis, Quest Συμμετοχών, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Ικτίνος, Τιτάν, ΚΡΙ- ΚΡΙ και Viohalco.

Ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα : “Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι – πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών”

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με θέμα: “Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών”, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 (ώρα έναρξης 15:00). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Οι ενδιαφερόμενοι –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους, στο οποίο θα τους αποσταλεί το link μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική e-ημερίδα, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντική Ανακοίνωση, Σημαντικά Νέα) συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία.

Διαδικτυακό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων

Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων, (Cyber Risk Insurance) θα πραγματοποιήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι 16:00-19:00 και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εκδήλωση: «Ρευστότητα, χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ» 

Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Το Yπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum 2020, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ρευστότητα, χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Στη συζήτηση συμμετέχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, η πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης  Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης κ.ά.Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φόρουμ https://thessaloniki-helexpo-forum.gr/el/panel/reystotita-hrimatodotika-ergaleia-kai-espa