tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Πολιτικό-οικονομικό φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum» 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum», που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11-20 Σεπτεμβρίου, στη θέση της αναβληθείσας 85ης ΔΕΘ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει περίπου 25 πάνελ, με τη συμμετοχή συνολικά 150- 170 ομιλητών. Στη διάρκεια του φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ομιλητές -μεταξύ των οποίων υπουργοί, στελέχη πολιτικών κομμάτων και επιχειρηματίες- θα διοργανωθούν πάνελ σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (με θέμα την ψηφιακή δικαιοσύνη), το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. «Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», οι αίθουσες θα διαμορφωθούν ώστε να τηρούνται πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων και των ομιλητών, διαρκείς απολυμάνσεις κτλ), ενώ το κάθε πάνελ θα μπορεί να παρακολουθήσει μέγιστος αριθμός 50 ατόμων, αυστηρά με προσκλήσεις, τονίζεται σε ανακοίνωση. Όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του φόρουμ μέσω livestreaming». Παράλληλα, όπως κάθε Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθούν -με την ευκαιρία του Φόρουμ- οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις Τύπου των αρχηγών των πολιτικών θεμάτων, γύρω από τα μείζονα πολιτικά και οικονομικά θέματα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

15ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (Αnnual Greek Roadshow). Λόγω των ειδικών συνθηκών, φέτος το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 17, 18 και 21 Σεπτεμβρίου 2020. Στο συνέδριο κύριος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρ. Σταϊκούρας και Αδ. Γεωργιάδης. Επίσης θα συμμετέχουν ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Β. Λαζαράκου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σ. Λαζαρίδης. Μέσω του Annual Greek Roadshow –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- δίνεται η δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές και να παρουσιάσουν την στρατηγική τους, τα επενδυτικά τους σχέδια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών αλλά και ξένων θεσμικών επενδυτών. Στο Roadshow θα συμμετέχουν οι εξής εισηγμένες εταιρείες: ΑΔΜΗΕ, Lamda Development , Alpha Bank, Motor Oil, EXAE, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, ΟΠΑΠ, Brig Properties, Πετρόπουλος, Genergy Holdings, Πειραιώς, Coca Cola HBC, ΟΛΠ, Prodea, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Profile, Eurobank, ΔΕΗ, Fourlis, Quest Συμμετοχών, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Ικτίνος, Τιτάν, ΚΡΙ- ΚΡΙ και Viohalco.

Συνέδριο για τη Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο

αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πραγματοποιούν σήμερα συνέδριο με θέμα: «Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα  στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής. Το συνέδριο διεξάγεται στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Κασιμάτη 1, Πειραιάς) με τη συμμετοχή ομιλητών από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της ναυτιλίας και της πολιτικής. Στις θεματικές που θα συζητηθούν, θα παρουσιαστούν πεδία νέας επιχειρηματικότητας και προτάσεις δράσεων και συνεργειών μεταξύ Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων, επιχειρήσεων, θεσμικών φορέων για μια υγιή επιχειρηματικότητα βασισμένη σε πράσινες και γαλάζιες επενδύσεις  ανάπτυξης, με γνώμονα την τεχνολογία, την καινοτομία και την έρευνα. Το συνέδριο θα μεταδίδεται livestream στον παρακάτω σύνδεσμο : https://maritime-unipi.gr/evep/

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ανάπτυξη των Περιφερειών της Ελλάδας

Με σκοπό να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο που θα συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των Περιφερειών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το Olympia Forum Ι. Είναι μια πρωτοβουλία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και της εφημερίδας «Πατρίς», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον δήμο Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Olympia Forum. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση, το πρόγραμμα «Επόμενης Γενιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, η κυκλική οικονομία, η ψηφιοποίηση στις Περιφέρειες, θέματα πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιομηχανία, η γεωργία και η αγροτική ανάπτυξη, καθώς θέματα που αφορούν στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση. Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία αυτή, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέσω του Olympia Forum, όπως επισημαίνουν, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η βιομηχανία, η τεχνολογική ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα υποδομών, η πράσινη ενέργεια, ο οικοτουρισμός, η γεωργία και τα γεωργικά και διατροφικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας γι' όλη τη χώρα. Τέλος, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και απευθείας συζητήσεις με παρουσία έως 50 καλεσμένων. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr.

Διαδικτυακή ημερίδα: «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

Διαδικτυακή ημερίδα υπό τον τίτλο «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης», στην οποία θα συμμετέχουν ως ομιλητές δήμαρχοι και αιρετοί της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, από τις 5.00 έως τις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα υπάρχει live streaming μέσω της ιστοσελίδας του Thessaloniki Helexpo Forum https://thessaloniki-helexpo-forum.gr/. Η πρώτη θεματική της ημερίδας επιγράφεται «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Σχέδιο Ανάκαμψης από τον covid 19 μέσω Κρατικών Ενισχύσεων και Προγραμμάτων». Ομιλητές θα είναι οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Ηρακλείου Βασίλειος Λαμπρινός, Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα ακολουθήσει η θεματική με τίτλο «Καλές πρακτικές πόλεων στην αντιμετώπιση του COVID-19: Ο ρόλος της καινοτομίας και της Τεχνολογίας», στην οποία θα συμμετάσχουν, πέραν του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο Αντιδήμαρχος της Λειψίας Ulrich Hörning και ο Αντιδήμαρχος της Νίκαιας Christiane Amiel. Σε κάθε θεματική, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση, η οποία θα βασίζεται σε ερωτήματα που θα υποβληθούν από το κοινό και θα αναγνωστούν από τον συντονιστή του πάνελ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τυχόν ερωτήματά τους  στον σύνδεσμο: https://forms.gle/qKPfT3Wy2ph5XsfP6.