tee logo

Συνεχίζεται

Circle the Med – The Mediterranean Online Forum 2020

Σήμερα 9 Νοεμβρίου αρχίζει τις εργασίες του το διεθνές συνέδριο Circle the Med – The Mediterranean Online Forum 2020, το οποίο και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Το συνέδριο διοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών και το Διεθνές Ινστιτούτο  Circular Clima του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DG ENV), της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) και της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο Circle the Med – The Mediterranean Online Forum 2020, θα μετάσχουν κορυφαίες προσωπικότητες των κεντρικών διοικήσεων των κρατών μελών, της  αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας  και του επιχειρείν, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από τριάντα έξι (36) χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Στη διάρκεια των εργασιών του διαδικτυακού συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας ως «νέου αναπτυξιακού μοντέλου» με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος με νέα επιχειρηματικά μοντέλα «κυκλικής οικονομίας», τα οποία θα μειώσουν το κλιματικό και περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Έμφαση  επίσης θα δοθεί στην πολιτική γειτονίας “Neighbourhood Policy (ENP)” της ΕΕ, την ανάδειξη της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG’S) των Η.Ε καθώς και στη συμβολή του Interreg στην προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία η οποία, καλύπτοντας έξι (6) μείζονος σημασίας πεδία (Green Growth, Blue Economy, Cultural Heritage, Renewable Energy, Sustainable Tourism, Smart Cities) επιχειρεί να οδηγήσει εκ νέου την – ιδιαίτερα ταραγμένη σήμερα – περιοχή της Μεσογείου σε δρόμους ειρήνης και ευημερίας αλλά  και σε σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. Το συνέδριο θα μεταδίδεται σε live streaming τόσο από την ιστοσελίδα https://circlethemed.com/  όσο  και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Forum.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19

Το 10o ετήσιο τριήμερο συνέδριο «e-Government Forum» με τίτλο: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19» διεξάγεται από σήμερα έως και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας e-expo.gr Τo συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου(ΕΚΤ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών -ΕΕΛΛΑΚ. Οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η θεματολογία του 10oυ «e-Government Forum» 2020 είναι: Οι κρίσιμες εξελίξεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πώς αυτές υποστηρίζουν τις αλλαγές και τον μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα. Ποιες είναι οι βασικές δομικές διοικητικές αλλαγές, που καλούνται να υποστηρίξουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και τα έργα Πληροφορικής. Ποιες είναι οι κύριες εξελίξεις στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας και η μέχρι σήμερα πορεία της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) στo Δημόσιο τομέα. Αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και η προσαρμογή των δεξιοτήτων τους στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και στη Διαχείριση των Διοικητικών μεταβολών. Η Ψηφιακή Στρατηγική στη Δημόσια Διοίκηση. Πολιτικές και Διοικητικές προτεραιότητες εν μέσω διαρκών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Θεσμικά και νομικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Δημόσιου τομέα. Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στο site: www.e-govforum.gr Πληροφορίες: : 210 4225585, 210 4225520, info@teamworks.gr.

Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Στις 12 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 11ο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας με θέμα: “Refocus, Refresh, Restart”. Πρόκειται για το σημαντικότερο συνέδριο στην Ελλάδα το οποίο θα αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο ο Εσωτερικός Έλεγχος επαναπροσδιορίζει το ρόλο του και βοηθάει στην προετοιμασία των εταιριών να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία. Φέτος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις στις οποίες θα αναπτυχθούν: Οι συμπεριφορικές προσεγγίσεις και επιρροές που μπορούν να ενδυναμώσουν τη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα Οι σημαντικοί κίνδυνοι για το 2021 από το European Confederation of Institutes of Internal Αuditing Διαφορετικότητα και συμπερίληψη, παράγοντας επιτυχίας Πώς επαναπροσδιορίζουμε την ανθεκτικότητα H νέα κανονικότητα. Πληροφορίες: Τηλ.: 210 8259 504, info@hiia.gr,  www.hiia.gr

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για την Εκπαίδευση Ενεργών Πολιτών

Ξεκινάει σήμερα το διήμερο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο «Ενισχύοντας την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε τοπικό επίπεδο» που συνδιοργανώνεται από φορείς της Λάρισας και της Yeonsu της Δημοκρατίας της Κορέας, που είναι οι συντονίστριες πόλεις της θεματικής ομάδας «εκπαίδευση και ενεργό πολιτειότητα» του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν, της UNESCO και υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο για τη Δια Βίου Μάθηση της UNESCO (UIL). Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Το διαδικτυακό συνέδριο στοχεύει: Να παρουσιάσει τις ενέργειες των μελών του Δικτύου, σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης ενεργών πολιτών στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Να παρουσιάσει καλές πρακτικές των μελών της ομάδας για τη διά βίου μάθηση και την εκπαίδευση ενεργών πολιτών σε μια περίοδο δύσκολη για τη Δημοκρατία. Να συζητηθούν προκλήσεις και ευκαιρίες για το μέλλον. Να αποτελέσει ευκαιρία για τον καθορισμό προτεραιοτήτων και δράσεων που μπορούν να αναληφθούν κατά το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το Φθινόπωρο του 2021 Να προωθηθεί το θέμα της εκπαίδευσης στην ενεργό πολιτειότητα σε τοπικό επίπεδο σε όλα τα μέλη του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO και πέρα από το δίκτυο.

Συνέδριο για ΑΠΕ και Αποθήκευση Ενέργειας

Δεκάδες ομιλητές θα εμπλουτίσουν το διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο συνέδριο «renewable & storage forum» που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το energypress, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2020. Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους ομιλητές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Γεώργιος Περιστέρης. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, σχετικές αναλύσεις για το ευρωπαϊκό και εγχώριο περιβάλλον θα κάνουν οι καθηγητές Παντελής Κάπρος (ΕΜΠ), Σταύρος Παπαθανασίου (ΕΜΠ), Παντελής Μπίσκας (ΑΠΘ), Χάρης Δούκας (ΕΜΠ), Ανέστης Γουργιώτης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Σημαντική επίσης η συμμετοχή του Γιώργου Ιωάννου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΧΕ, του Ιωάννη Μάργαρη, αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, του Αναστάσιου Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, του Γιάννη Γιαρέντη, προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΑΠΕΕΠ. Από την πλευρά της αγοράς συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Παναγιώτης Λαδακάκος, πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο Σωτήρης Καπέλος, πρόεδρος του ΣΕΦ, ο Στέλιος Λουμάκης, πρόεδρος του ΣΠΕΦ, ο Χρήστος Πετρόχειλος, πρόεδρος του ΣΠΕΒ και ο Γιάννης Παναγής, πρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ. Θα συμμετάσχουν επίσης, πολλά ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη ξένων και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Αποθήκευση Ενέργειας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υβριδική μορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Πρακτικά, θα συμμετάσχουν στα πάνελ του συνεδρίου με φυσική παρουσία και με όλους τους κανόνες ασφάλειας μόνον οι ομιλητές, και το συνέδριο θα μεταδίδεται livestreaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress, αλλά και των social media. Θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής για τους πολίτες που θα παρακολουθούν το συνέδριο, καθώς θα μπορούν, εάν εγγραφούν έγκαιρα, να παρεμβαίνουν με ερωτήσεις προς τους ομιλητές, παρατηρήσεις, σχόλια κ.λπ. Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική και λιανική αγορά, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων. Επίσης, η πρόοδος σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας, οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης. Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι. Πληροφορίες: https://energypress.gr/