Διάλεξη Τμήματος Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ολοκληρώνονται οι διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος "Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Τοπίου", με διδάσκοντα τον Λέκτορα κ. Νικόλαο Σαμαρά, με την τελευταια προγραμματισμένη για τον μήνα Μάιο: - 24/5, "Πολιτισμική ταυτότητα και εκσυγχρονιστικοί μετασχηματισμοί στο εθνικό οικιστικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων", Απόστολος Κυριαζής, Επίκουρος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Abu Dhabi University.
Σεμινάριο Εκπαίδευσης Υποψηφίων Συμβούλων Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR/RID
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Αμφιθέατρο Πολυμέσων, Κτήριο Βιβλιοθήκης)Το Εργαστήριο Οχημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει στην Πολυτεχνειούπολη, Σεμινάριοo Εκπαίδευσης Υποψηφίων Συμβούλων Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR/RID στις 24 – 28 Μαΐου 2021. Το σεμινάριο αφορά όσους εμπλέκονται ή επιθυμούν να εμπλακούν στη διαχείριση/μεταφορά Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (π.χ. υγρά καύσιμα, εκρηκτικά, χημικά, κ.ά.) και είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας και σκοπό έχει να παράσχει στους υποψηφίους τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την ταξινόμηση των επικίνδυνων εμπορευμάτων και τους κινδύνους που ενέχει η μεταφορά, συσκευασία, πλήρωση, φόρτωση ή εκφόρτωση τους, την τοποθέτηση σήμανσης των συσκευασιών και των μονάδων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, τις ισχύουσες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις και τις ευθύνες των εμπλεκομένων στη μεταφορά και τα καθήκοντα του ΣΑΜΕΕ Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 44 ώρες Πληροφορίες: www.vlab.mech.ntua.gr (Παροχή υπηρεσιών/Σεμινάριο ΣΑΜΕΕ)
Ψηφιακό εργαστήριο : «Διεθνές Branding: Από τη θεωρία στην πράξη»
Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 στις 15.00-16.30, ο ΣΕΒ διοργανώνει ψηφιακό εργαστήριο με τίτλο «Διεθνές Branding: Από τη θεωρία στην πράξη», Σκοπός του σεμιναρίου είναι να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του διεθνούς εμπορίου, αλλά και να εξελίξουν τις απαιτούμενες δεξιότητες στο branding. Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των κλάδων. Η εταιρική ταυτότητα είναι αυτό που ξεχωρίζει την επιχείρηση στους πελάτες της και η δημιουργία της ταυτότητας μιας εταιρείας είναι μια δυναμική διαδικασία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Βιομηχανίας,Ανάπτυξης, Δικτύων και Περιφερειακής Πολιτικής (Βίκυ Μακρυγιάννη, τηλ. 211-5006.121,110,112 e-mail: ir@8ev.org.gr).
Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο: «The Promise of Computational Competition Law and Economics»
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και το BRICS Competition Law and Policy Centre συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Journal of Competition Law and Economics, το διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο «The Promise of Computational Competition Law and Economics» στις 24 Μαΐου 2021 , από τις 16:00 - 19:00 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί (Live Streaming) από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού https://www.epant.gr/en/computational Στόχος του συνεδρίου είναι η εξέταση, από νομικούς και οικονομικούς εμπειρογνώμονες καθώς και εκπροσώπους Αρχών Ανταγωνισμού από όλο τον κόσμο, των νομικών θεμάτων και των ζητημάτων πολιτικής που προκύπτουν από την ολοένα και αυξανόμενη χρήση υπολογιστικών εργαλείων στην εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, καθώς και η αξιολόγηση των προοπτικών της χρήσης τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον σε αυτό το πεδίο. Οι Αρχές Ανταγωνισμού ανά τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ολοένα και πιο πολύπλοκη οικονομία και βασίζονται όλο και περισσότερο στην χρήση υπολογιστικών τεχνικών (Big Data, Τεχνητή Νοημοσύνη, μηχανική/ βαθιά μάθηση) στην εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι Αρχές Ανταγωνισμού κατά την ενσωμάτωση αυτών των τεχνικών στο νομικό πλαίσιο που διέπει την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, δίνοντας έμφαση στα νομικά προαπαιτούμενα που αφορούν το βάρος της απόδειξης, τα δικονομικά δικαιώματα και την διαδικασία διεξαγωγής ερευνών. Αρκετές Αρχές Ανταγωνισμού έχουν ήδη αναπτύξει λογισμικά εργαλεία για την ανίχνευση συντονισμένων συμπεριφορών τα οποία βασίζονται σε υπολογιστικές τεχνικές. Έχουν σημειωθεί, επίσης, σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη εργαλείων ανίχνευσης και άλλων αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών, όπως της υπερβολικής τιμολόγησης και της τιμολόγησης με σκοπό τον αποκλεισμό. Εμπειρογνώμονες που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη των εν λόγω εργαλείων θα προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους πάνω στο θέμα. Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μέλη εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Το πρόγραμμα του συνεδρίου : https://www.epant.gr/files/2021/computational/Programme_en.pdf