tee logo

Συνεχίζεται

Πανελλήνιο Συνέδριο Ανωτάτων Στελεχών Δήμων

Το τριήμερο 7 με 9 Νοεμβρίου 2021» θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώτατων Στελεχών που υπηρετούν σε Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης ως συνέχεια του συνεδρίου των δημάρχων (ΚΕΔΕ)με τίτλο: «Οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των Πρωτοβάθμιων ΟΤΑ» Το συνέδριο οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την καταστατική φυσιογνωμία των ανώτατων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση δημοτικών πολιτικών και στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αναφύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers

Το 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers πρόκειται να πραγματοποιήσει το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads Observatory - DNO) στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2021. Ο ψηφιακός νομαδισμός είναι ένας νέος τρόπος ζωής και εργασίας, που αν και έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, εντάθηκε λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, υπολογίζεται ότι έως το 2035, οι Ψηφιακοί Νομάδες θα αποτελούν έως και το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Και στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες κινήσεις. Ενώ η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στο χάρτη των προορισμών των Ψηφιακών Νομάδων, ωστόσο έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα. Στο πλαίσιο αυτό, το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων, που στοχεύει στη μελέτη αλλά και στην προώθηση αυτού του τρόπου ζωής. Στόχος του συνεδρίου είναι αφενός να εξερευνήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες και οικονομίες από την προσέλκυση Ψηφιακών Νομάδων αλλά και να καταδείξει τις ενέργειες και τις δράσεις που πρέπει να γίνουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση

Εκδήλωση Δικτύωσης στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών από τον EUSPA

Στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2021, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) διοργανώνει στην Πράγα και διαδικτυακά τις Space Downstream Innovation Days. Αμέσως μετά τη διημερίδα, στις 10 Νοεμβρίου, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής του Διαστήματος COSMOS2020plus προσκαλεί ενδιαφερόμενους φορείς από όλη την Ευρώπη σε διαδικτυακή εκδήλωση διαμεσολάβησης με τίτλο 2nd Horizon Europe Space Brokerage Event. Η συγκεκριμένη εκδήλωση δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εντοπίσουν, μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων, δυνατότητες για ενδεχόμενες συνεργασίες και διευκολύνει τη σύσταση κοινοπραξιών για την κατάθεση προτάσεων στο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό προφίλ με συγκεκριμένους όρους αναζήτησης που περιλαμβάνουν τους τίτλους των προκηρύξεων για τη θεματική του Διαστήματος για τη διετία 2021-2022. (Δείτε σχετικά εδώ.) Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προεγγραφή https://horizon-europe-space-brokerage-event.b2match.io/signup μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση και ενημέρωση για τη θεματική του Διαστήματος στον Ορίζοντα Ευρώπη, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το ΕΚΤ (Αθ. Χαρέμης, 210 2204917, acharemis@ekt.gr).

ΣΘΕΒ – Διαδικτυακό σεμινάριο

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ώρες 17:00 – 21:00,  με θέμα: «Το νέο εργασιακό στην πράξη - διαχείριση και εργαλεία ευέλικτης εργασίας - διαχείριση κρίσης» μέσω της πλατφόρμας του zoom. Το σεμινάριο αποσκοπεί στην παρουσίαση των βασικών αλλαγών που επιφέρει ο ν.4808/2021 στις εργασιακές σχέσεις, ενόψει και των ευρύτερων τάσεων εξέλιξης του εργατικού δικαίου, όπως το δίκαιο της ευελιξίας. Πιο συγκεκριμένα σκοπός είναι η παρουσίαση των πιο σημαντικών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας που θεσπίστηκαν με τον Ν 4808/2021, ο οποίος επέφερε σημαντικές αλλαγές σε δομικά νομοθετήματα του Εργατικού Δικαίου (ωράριο, τηλεργασία, άδειες, απολύσεις, δικαίωμα απεργίας κ.λπ.). Παράλληλα, κυρώθηκαν Συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και παρενόχληση και την υγεία και ασφάλεια, ενσωματώθηκε δε και ενωσιακό δίκαιο αναφορικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές. Το σεμινάριο απευθύνεται σε οικονομολόγους, νομικούς, υπαλλήλους τμημάτων μισθοδοσίας, διευθυντές HR, και στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Γιάννης Καρούζος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με πολύχρονη εμπειρία στην επίλυση συλλογικών εργατικών διαφορών και στην οργάνωση εργασιακών σχέσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, στην παροχή νομικών συμβουλών σε Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ενώ υπήρξε μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.sthev.gr  ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, τηλ. 2410555507 και email: education@sthev.gr (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου) μέχρι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Διαδικτυακή Διάλεξη Μηχανικών Χωροταξίας ΑΠΘ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6μμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρικού Σχεδιασμού, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ διοργανώνει τη διαδικτυακή διάλεξη του προσκεκλημένου Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλία Μπεριάτου, με θέμα «Χωρικός Σχεδιασμός και ο ρόλος του Χωροτάκτη-Πολεοδόμου» . Περισσότερες πληροφορίες : http://www.plandevel.auth.gr/el/events/school