tee logo

Διαδικτυακά σεμινάρια ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν σειρά έξι διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα “Skills in Marketing and Sales: Adding value for customers and companies in a rapidly changing business environment”, τα οποία απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν 1 Δεκεμβρίου 2021. Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στα μέλη του ΣΕΒ. Στόχος των σεμιναρίων είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των στελεχών έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να δημιουργήσουν επιπρόσθετη αξία για τους πελάτες τους στο σημερινό ταχέως αναπτυσσόμενο και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τα ενδιαφερόμενα στελέχη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 12/11/2021. Απευθύνονται σε στελέχη Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και εστιάζουν στην ευθυγράμμιση και την διαδραστικότητα των ενεργειών μάρκετινγκ και πωλήσεων, την ανάδειξη της σημασίας των σχετικών δεξιοτήτων ως συγκριτικό πελονέκτημα και πως αυτή η στρατηγική επιλογή μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερη απόδοση για τις επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, μοντέλα και αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων, παράγοντες που επηρεάζουν τις πωλήσεις σήμερα, βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ο πελατοκεντρικός προσανατολισμός σε αντίθεση με τον προσανατολισμό στο προϊόν και πρακτικές για τη δημιουργία θετικής εμπειρίας στον πελάτη. Η σειρά αυτών των σεμιναρίων, όπως και το επιτυχημένο πρόγραμμα “Skills for Export Readiness”, εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινών εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών του ΣΕΒ και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, όπως έχουν αποτυπωθεί στο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχουν συνάψει. Αναλυτικές πληροφορίες & δήλωση συμμετοχής https://www.hau.gr/el-gr/training/seminars/skills-in-marketing-and-sales

Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων: Δωρεάν τηλε-μαθήματα ξένων γλωσσών

Aπό το 2014 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) αναδύθηκε σε μια επιτυχημένη επιμορφωτική προσπάθεια και προσέφερε δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε 3.000 φίλους/φίλες του. Το φθινοπωρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, λόγω του κορωνοϊού, θα πραγματοποιείται μακρόθεν, μέσω του facebook και της πλατφόρμας zoom. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και εκπαιδευόμενοι από την περιφέρεια και το εξωτερικό, αρκεί να διαθέτουν σύγχρονους υπολογιστές ή tablet ή κινητά, που έχουν κάμερα, μικρόφωνο, και δυνατότητα βιντεοκλήσεων. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 15/11/2021 μέχρι 20/2/2022, περιλαμβάνουν γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, αραβικά και ρωσικά και είναι αποκλειστικά για αρχαρίους. Στους μαθητές που θα κάνουν μέχρι 2 απουσίες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Όσοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο see1924@otenet.gr, για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

17th Tax Forum Athens – Thessaloniki

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει το “17th Tax Forum Athens – Thessaloniki - Future-Proof Taxation, Shaping Behaviors and Economic Performance ”  το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή συνδέοντας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας σε ένα διαδραστικό διάλογο με φυσική παρουσία και στις δύο πόλεις. Το Tax Forum, θα εστιάσει σε επίκαιρα φορολογικά θέματα και θα παρουσιάσει πολλές και διαφορετικές απόψεις επιβραβεύοντας θετικές πρωτοβουλίες, με κεντρικό στόχο να αναδείξει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της φορολογικής πολιτικής, τη δυναμική και τις τάσεις μιας απόλυτα διασυνδεδεμένης παγκόσμιας οικονομίας. Με δεδομένες τις προκλήσεις της εποχής, οι οποίες απαιτούν στοχευμένες δράσεις για την αφενός έξυπνη απόσβεση των μέτρων ενισχύσεων λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ορθολογιστική απορρόφηση των ευεργετικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του Εταιρικού Συμφώνου ΕΣΠΑ, οι εργασίες του 17ου Tax Forum, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Το συνέδριο θα φιλοξενήσει τις απόψεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων για τα φορολογικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.