tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

EUROMED 2022-Συνέδριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Οι νεοσύστατες Έδρες της UNESCO και του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ERA) για την Ψηφιακή Κληρονομιά  ανακοινώνουν το 9ο διεθνές συνέδριο EuroMed 2022, αφιερωμένο στην Τεκμηρίωση, τη Διατήρηση και την Προστασία της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα πραγματοποιηθεί υβριδικά και στη Λεμεσό κατά το χρονικό διάστημα  7 – 11 Νοεμβρίου 2022. Αυτό το μοναδικό συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολλά έργα της ΕΕ και σε συνεργασία με τον διάσημο εκδότη Springer-Nature για να γιορτάσει τις 2.000.000 λήψεις των εκδόσεων τους. Περισσότερα: www.euromed2022.eu.

6η Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (CΑΜ) διοργανώνει την 6η Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά στις 11 Νοεμβρίου – 04 Δεκεμβρίου 2022. Προσκεκλημένοι αρχιτέκτονες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν με έως 3 υλοποιημένα έργα τους ή μελέτες στην περιοχή της Κρήτης κατά τη χρονική περίοδο 2013-2022. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και η Αρχιτεκτονική Επιτροπή του CΑΜ. Ο θεσμός της Triennale Αρχιτεκτονικής στην Κρήτη ξεκίνησε το 1997 και πραγματοποιούνταν μέχρι και το 2013 από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά. Φέτος, σε μια προσπάθεια αναβίωσης αυτού του τόσο σημαντικού για τον τόπο θεσμού, αποφασίστηκε η οργάνωσή της εκ νέου. Η Κριτική Επιτροπή εξέτασε αναλυτικά τα 138 έργα/μελέτες που υποβλήθηκαν από 79 μελετητικές ομάδες και πρότεινε να εκτεθούν 63 έργα/μελέτες από 44 αρχιτεκτονικά γραφεία/ομάδες. Οι συμμετοχές που δεν προκρίθηκαν προς έκθεση θα προβάλλονται ψηφιακά στο χώρο της έκθεσης, για όσους το επέλεξαν. Η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής θα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με σημαντικές ομιλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις και ξεναγήσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων: https://www.chania-culture.gr/services/events/ekdiloseis/6i-triennale-architektonikis-stin-kriti-sto-cam/ Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Passive House Open Days

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου διοργανώνει τριήμερο Passive House Open Days από τις 11 έως 13 Νοεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια του τριήμερου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα παθητικά σπίτια, με την σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, να δουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να συνομιλήσουν με τους κατοίκους τους, οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε παθητικά σπίτια, στην Αθήνα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: « Επτά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα παθητικών κτιρίων όλης της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό για να μάθουν όλοι πώς είναι δυνατόν να επιτύχουμε τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης όλο το χρόνο, με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας και χωρίς ενεργοβόρα συστήματα θέρμανσης-ψύξης. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο ή κάτι που μπορεί θα γίνει στο μέλλον, η πραγματικότητα είναι πως αυτά τα σπίτια υπάρχουν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, ενώ όλο και περισσότερα κατασκευάζονται ή ανακαινίζονται για να γίνουν παθητικά κτίρια, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.» Δηλώσεις συμμετοχής: https://bit.ly/passivehouseopendays