Ο Διεθνής Οργανισμός FIG (International Federation of Surveyors) και το South African Geomatics Institute (SAGI) διοργανώνουν το FIG Congress 2026 – The Future we want: The SDGs and Beyond, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Το συνέδριο θα είναι μια σημαντική παγκόσμια συνάντηση για την επιστήμη της γεωπληροφορικής, της χαρτογράφησης και της διαχείρισης γης, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.500 συμμετέχοντες από σχεδόν 100 χώρες.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τεχνικές και επιστημονικές συνεδρίες, εργαστήρια, σεμινάρια και ειδικά φόρουμ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε τέσσερις θεματικούς άξονες: κλιματική αλλαγή, Ατζέντα 2030 & SDGs, ποικιλομορφία και συμπερίληψη και μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες με τη συμμετοχή του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και έκθεση και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Η πρόσκληση υποβολής εργασιών είναι ανοιχτή τόσο για peer-reviewed όσο και για μη-peer-reviewed papers.
Προθεσμία για peer-reviewed papers: 15 Σεπτεμβρίου 2025 (υποβολή πλήρους εργασίας και περίληψης)
Προθεσμία για non-peer-reviewed papers: 1 Νοεμβρίου 2025 (υποβολή περίληψης)
Εγγραφή του presenting author: έως 30 Ιανουαρίου 2026
Κάθε συγγραφέας μπορεί να συμμετάσχει με μέγιστο δύο περιλήψεις (μία ως πρώτος συγγραφέας και μία ως συν-συγγραφέας) και να παρουσιάσει μόνο μία εργασία. Οι περιλήψεις πρέπει να έχουν έκταση 250–500 λέξεις και να περιλαμβάνουν στόχους, αποτελέσματα και συμπεράσματα.
Περισσότερες πληροφορίες και η φόρμα υποβολής περιλήψεων βρίσκονται στον επίσημο ιστότοπο: FIG Congress 2026 – Call for Papers και https://www.fig.net/fig2026/index.htm
Το συνέδριο FIG Congress 2026 – The Future we want: The SDGs and Beyond αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επιστήμονες, επαγγελματίες και φορείς από όλο τον κόσμο να μοιραστούν γνώση και εμπειρίες γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις νέες προοπτικές της επιστήμης της γεωπληροφορικής.