tee logo

Αναβολή 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα του COVID-19 και τα αυστηρότερα μέτρα πρόληψης που έχουν εγκριθεί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες για τη μείωση της εξάπλωση της πανδημίας, η Ελληνική Ένωση Εργαστηρίων – HellasLab και το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αποφάσισαν ότι δεν είναι πλέον εφικτή η υλοποίηση του 8ου Συνεδρίου Μετρολογίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και το συνέδριο αναβάλλεται για το έτος 2022. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εγγραφής (π.χ. υποβολή περιλήψεων, πληρωμή εγγραφών κ.λπ.) θα ανακοινωθούν μαζί με τις νέες ημερομηνίες του συνεδρίου.  

Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) διοργανώνουν «Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE», την Τρίτη  27 Μαρτίου 2018, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη). Η εκδήλωση -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- διεξάγεται στο πλαίσιο ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ, ενώ το δεύτερο μέρος διαθέτει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί με τη μορφή διμερών συναντήσεων, στον ημιώροφο του κτιρίου. Δηλώσεις συμμετοχής: https://lifetaskforce.us15.list-manage.com/track/click?u=5df304a4720f08420579ac59a&id=a776bc252a&e=eb27ae20a5

Εκδήλωση την 30η επέτειο του Erasmus+ 

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Business Mentality  και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) γιορτάζουν την 30η επέτειο του προγράμματος Erasmus+  και διοργανώνουν σήμερα (17:00 – 21:00) την εκδήλωση: "Μεταναστευτική  Πολιτική και Κοινωνική Ένταξη των Νέων και των Προσφύγων", στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). «Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται μέσα από την βιωματική εμπειρία των ομιλητών, τονίζεται σε ανακοίνωση, στη διατύπωση των επιχειρηματιών μεταναστών για τα κίνητρα και τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχή επιχειρηματικότητα των μεταναστών. Στον καθορισμό του προφίλ του επιχειρηματία μετανάστη και στο προφίλ της επιχείρησής του. Αλλά και στο να εμπνέει μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που βρίσκονται στην χώρα μας.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, με θέμα: “Η Δική μας Αρχαιολογία. Διεπιστημονικές και Κοινωνικές Προσεγγίσεις” θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 8 ως τις 10 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο συλλογικής προσπάθειας των φοιτητών Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Το συνέδριο –που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α)- έχει ως στόχο να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην φοιτητική κοινότητα και να δώσει δημόσιο βήμα στους φοιτητές, ως τη νέα γενιά των αρχαιολόγων, ώστε να αναδειχθούν μέσα από τις ανακοινώσεις τους οι τάσεις και οι προβληματισμοί που επικρατούν σήμερα στην αρχαιολογία.