Κτίριο της Helexpo, Μαρούσι
«Διακρατική ημερίδα της Νότιας Ευρώπης για τα απόβλητα τροφίμων»
Κτίριο της Helexpo, ΜαρούσιNormal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} H Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων διοργανώνουν «Διακρατική ημερίδα της Νότιας Ευρώπης για τα απόβλητα τροφίμων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις14 Μαρτίου 2014 (ώρα έναρξης 09:30 π.μ.) στο κτίριο της Helexpo στο Μαρούσι. Μεταξύ άλλων θ αναπτυχθούν τα θέματα: - Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων / Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικό Σχέδιο Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων - Καινοτόμα μέτρα για τη μείωση σπατάλης τροφίμων - Παρουσίαση του έργου FUSIONS - Καταγραφή των τάσεων παραγωγής αποβλήτων τροφίμων, τυποποίηση μεθοδολογιών καταγραφής και ανάπτυξη κριτηρίων ελέγχου αποβλήτων τροφίμων, προτάσεις χάραξης κοινής πολιτικής - Παγκόσμιο αποτύπωμα της σπατάλης τροφίμων και η σκοπιά των Ηνωμένων Εθνών - Η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων τροφίμων: Μια πολυδιάστατη πρόκληση και η ελληνική πραγματικότητα - Μη εμπορεύσιμα προϊόντα: Η θέση της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - Αξιοποίηση πλεονασμάτων παραγωγής – καταπολέμηση πείνας και σπατάλης - Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα απόβλητα τροφίμων - Μπορούμε: Μία καινοτόμα ιδέα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές Συνεδρίες Διαβούλευσης για όλους τους συμμετέχοντες: Ποσοτικοποίηση αποβλήτων (απώλειας) τροφίμων και εναρμόνιση των διαδικασιών παρακολούθησης Πολιτικές και Νομοθεσία Κοινωνικά Καινοτόμες Πρωτοβουλίες για την πρόληψη και μείωση των αποβλήτων τροφίμων.