Electra Palace Thessaloniki
Επιχειρηματική αποστολή και ημερίδα για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ
Electra Palace ThessalonikiΕπιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή οκτώ γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της ενέργειας, με έμφαση στις ΑΠΕ και τη θερμότητα, διοργανώνει εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK), το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια του έργου «Energy Solutions - Made in Germany». Η επιχειρηματική αποστολή θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, ενώ για τη Τρίτη 13 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 16:00, έχει προγραμματιστεί ημερίδα με τίτλο «Green Industry: Sustainable Solutions for Renewable Energy & Heat», η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι οκτώ γερμανικές εταιρείες, που αναπτύσσονται στην παραγωγή ενέργειας και θερμότητας από ΑΠΕ, στην αποθήκευση, αλλά και την παραγωγή βιοαερίου και βιομεθανίου, θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων. Την ημερίδα θα πλαισιώσουν προσκεκλημένοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίοι θα αναλύσουν το δυναμικό της γερμανικής αγοράς, όπως και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται η online δήλωση συμμετοχής έως τις 12 Μαΐου. Οι B2B συναντήσεις με τις εταιρείες της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Μαΐου και στο πλαίσιο αυτών θα διερευνηθεί η προοπτική νέων ελληνογερμανικών συνεργασιών και συνεργειών. Τα προφίλ των γερμανικών εταιρειών βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα της εκδήλωσης. Επιχειρήσεις και φορείς που ενδιαφέρονται για σχετικές B2B συναντήσεις έχουν τη δυνατότητα υποβολής δήλωσης συμμετοχής έως τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες: http://griechenland.ahk.de/gr.
8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης
Electra Palace ThessalonikiTο 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025, υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, διοργανωτής είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το MyPortal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης». Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηλίας Περτζινίδης ως ομιλητής στη συνεδρία με θέμα: Υποδομές-Παιδεία-Υγεία και ώρα 19:15-20:45. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace και οι εργασίες του θα μεταδίδονται παράλληλα ζωντανά μέσω διαδικτύου με live stream. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ https://tkm.tee.gr/wp-content/uploads/2025/02/TEΛΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-1.pdf
Thessaloniki Investment Forum
Electra Palace ThessalonikiTην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας ως κόμβου ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ως στόχο τo 1st Thessaloniki Investment Forum, μια διοργάνωση του CNN Greece, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 στο Electra Palace Thessaloniki, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Forum θα ξεκινήσει με συζήτηση γύρω από το σημαντικό θέμα «Γεωπολιτική - Διεθνές Περιβάλλον -Η Θεσσαλονίκη κόμβος ανάπτυξης στα Βαλκάνια», όπου θα αναλυθεί το νέο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται σήμερα και ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν οι πιστωτικοί οργανισμοί σε αυτό. Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Το νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται & η συμβολή των Τραπεζών», θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και οι γεωπολιτικές παράμετροι που επικρατούν, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο της, ως πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αμέσως μετά, στο δεύτερο πάνελ «Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι των Βαλκανίων – Logistics & Ενέργεια» θα παρουσιαστούν οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον οδικό και ενεργειακό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, οι πρωτοβουλίες απολιγνιτοποίησης, καθώς η διασύνδεση της περιοχής με τις χώρες των Βαλκανίων στους τομείς των Logistics και της Ενέργειας. «Η εξέλιξη της βορείου Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο (θεματικός τουρισμός, city break)» είναι ο τίτλος του τρίτου πάνελ που θα εστιάσει στα βήματα που υλοποιούνται για την μετεξέλιξη και καθιέρωση της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, 12 μήνες το χρόνο και ειδικότερα η ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός, ο ιαματικός και η κρουαζιέρα. Τέλος, στο τέταρτο πάνελ «Θεσσαλονίκη, κέντρο καινοτομίας» η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες που μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε Κέντρο Καινοτομίας, ενώ θα ιχνηλατηθούν οι τρόποι με τους οποίους η πόλη θα μπορέσει να προσελκύσει ταλέντα από όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, ενισχύοντας περαιτέρω το ρόλο της στον τομέα αυτό. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δυνατή και μεσω μέσω live streaming από το site του CNN Greece.