HELEXPO ΔΕΘ
Εκδήλωση ΥΠΕΝ στη ΔΕΘ: «Από το παρόν στο Μέλλον: Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις σε Δράση»
HELEXPO ΔΕΘΗ Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Από το παρόν στο Μέλλον: Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις σε Δράση», την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 με ώρα προσέλευσης 11:30,στον χώρο της ΔΕΘ, στην Αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης”. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης : https://web.tee.gr/wp-content/uploads/DRAFT-AGENDA_6-9.pdf Απαιτείται ενημέρωση για την παρουσία σας στο gramchora@ypen.gr ή στο 210.6475137-15
8ο Technology Forum
HELEXPO ΔΕΘΔιεθνούς κύρους προσωπικότητες από το χώρο της πληροφορικής φέρνει το 8ο Technology Forum για να μιλήσουν για το μέλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την πανδημία και τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τo Forum θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο HELEXPO - ΔΕΘ, Περίπτερο 6, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με φυσική παρουσία συμμετεχόντων και δωρεάν είσοδο. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της Silicon Valley ο ελληνικής καταγωγής Τόλης Λέριος, ο οποίος έχει λάβει 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Θα μιλήσουν ακόμη, η επικεφαλής της ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG GROW) και μέλος της Ομάδας Ψηφιακών Ηγετών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Δάνα Ελευθεριάδου, ο ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ), διευθυντής του Data Science Research Institute στο Swinburne University of Technology στην Αυστραλία, Τίμος Σελλής, ο οποίος εργάζεται στον τομέα έρευνας της εταιρείας Facebook στις ΗΠΑ και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Στο πλαίσιο του 8ου Technology Forum θα πραγματοποιηθεί Matchmaking Event, δηλαδή εκδήλωση προκαθορισμένων τεχνολογικών και επιχειρηματικών συναντήσεων. Τις εργασίες του 8ου Technology Forum ανοίγει ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναστάσιος Κυριαζής, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επειδή φέτος ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (200 άτομα) σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (βάσει προσέλευσης) για τους συμμετέχοντες.
ΚΑΠΕ: Ημερίδα για τη βιομάζα
HELEXPO ΔΕΘΤο Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ινστιτούτο Αγροτικής Συνεταιριστικής Οικονομίας (ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ) και τη Διεθνή Συμβουλευτική εταιρεία Q-Plan International, συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: “Βιομάζα και Αγροτικός Τομέας” στην Αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός» της HELEXPO ΔΕΘ την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 (10:00 – 13:30). Στην ημερίδα –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- θα παρουσιαστούν μια σειρά ερευνητικών έργων, που εκτελεί το Τμήμα Βιομάζας και υποστηρίζονται από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα (ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020, Ιnterreg, ΕΣΠΑ). Τα έργα αυτά έχουν δύο κύριους στόχους: α) την έρευνα και προώθηση της καλλιέργειας μιας σειράς ενεργειακών και βιομηχανικών φυτών, κατάλληλων για τις Ελληνικές συνθήκες, που μπορούν να προσφέρουν πρώτη ύλη για παραγωγή ενέργειας, αλλά και άλλων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και β) την ανάπτυξη εφοδιαστικής αλυσίδας αγροτικών υπολειμμάτων και την αξιοποίησή τους για παραγωγή ενεργειακών προϊόντων. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων “Agrotica 2020”, που διοργανώνεται από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΔΕΘ στη συμπρωτεύουσα. Στο Περίπτερο 2/Stand 11, συνεργάτες των Τμημάτων Βιομάζας και Γεωθερμίας του ΚΑΠΕ θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για αγροτικές εφαρμογές με χρήση βιομάζας και γεωθερμίας, καθώς και για καλλιέργειες για παραγωγή ενέργειας, βιοκαυσίμων και βιο-υλικών.