tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Ημερίδα για τη Χωροταξία και τα logistics στη Δυτική Αττική

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Ελευσίνα

Ημερίδα για τη Χωροταξία και τα logistics στη Δυτική Αττική ( Θριάσιο) διοργανώνεται στην Ελευσίνα την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017. Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L) με την επιστημονική επιμέλεια και τον συντονισμό της REDEPLAN AE. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αναλυθούν τα θέματα: - «Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη των Logistics στην Ελλάδα» - «Θέσεις και προτάσεις στρατηγικής για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής» - «Από την εμπειρική εφοδιαστική των αποθηκών στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα των νέων τεχνολογιών με σεβασμό στο περιβάλλον και με ισχυρή θέση στο διεθνή ανταγωνισμό» - «Η μετάβαση από τη χωροταξική αναρχία στην οργανωμένη δόμηση και την περιβαλλοντική συμμόρφωση συνιστά μήνυμα και απαίτηση των καιρών για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις σε ένα ευνομούμενο κράτος» - «Γενικές και ειδικές πολιτικές για τη χωροταξική αναδιάρθρωση, την περιβαλλοντική εξυγίανση και την επιχειρηματική αναζωογόνηση των περιοχών της Δυτικής Αττικής» - «Παρουσίαση επιχειρηματικού χάρτη επιχειρήσεων Εφοδιαστικής στη Δυτική Αττική. Νέες αναπτυξιακές κατευθύνσεις και αναδιατάξεις με βάση το Θριάσιο. Προβλήματα και λύσεις» - «Το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης της Εφοδιαστικής και τα Επιχειρηματικά Πάρκα ως εργαλεία επιχειρηματικής ανάπτυξης των Logistics» - «Σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα με αδειδοτημένες επιχειρήσεις Εφοδιαστικής σε νόμιμες υποδομές και εγκαταστάσεις σε οργανωμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής». Πληροφορίες: Τάνια Μπαλαμπάνη (τηλ: 210 2713795, e-mail marketing@logisticsleader.eu)

Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων: κοπή βασιλόπιτας

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρ. Ωνάση Λεωφ. Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, ΑΘΗΝΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα κόψει την πίτα την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρ. Ωνάση (Λεωφ. Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, 6ος όροφος). Η εκδήλωση κοπής πίτας θα διοργανωθεί από κοινού με τους φορείς: ΠΑΣΕΠΠΕ, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων.

Συνεχίζεται

23ο φοιτητικό συνέδριο: “Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2017”

Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών Πάτρα

Το 23ο φοιτητικό συνέδριο με τίτλο: “Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2017” θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πάτρας, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προπτυχιακού μαθήματος Ε’ Έτους Σπουδών “Ενισχύσεις και Επισκευές Κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα”, καθώς και του μεταπτυχιακού μαθήματος “Ανασχεδιασμός Υφισταμένων Κατασκευών” που διδάσκονται στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκτός από τις φοιτητικές παρουσιάσεις θα υπάρξουν και ομιλίες από διακεκριμένους καθηγητές του Ε.Μ.Π., καθώς και άλλων Πανεπιστημίων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.episkeves.civil.upatras.gr στην οποία μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν και άλλο υλικό σχετικό με τις επισκευές, καθώς και τις εργασίες παλαιότερων συνεδρίων. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: Ν. Καρέλα, πολ. μηχ. (τηλ. 2610- 996539, e-mail: nkarela@upatras.gr), καθ. Σ. Η. Δρίτσος (dritsos@upatras.gr).

ΙΤΣΑΚ: Διαλέξεις

Aίθουσα διαλέξεων ΙΤΣΑΚ

Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών διοργανώνει ομιλίες των καθηγητών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. Ιωάννη Αβραμίδη, με θέμα: "Η φιλοσοφία του αντισεισμικού σχεδιασμού κατασκευών και το θεμελιώδες ερώτημα κατά την έναρξη της αντισεισμικής μελέτης" και της Ασημίνας Αθανατοπούλου, με θέμα: "Στρεπτική απόκριση κτιρίων και Ευρωκώδικας 8", στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΤΣΑΚ, στις 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00. Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 476081-4, http://www. itsak.gr/contact/directions

Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος: Εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος Φίλωνος 28 & Ελευθερίου Βενιζέλου, Αθήνα

Ο Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος διοργανώνει στις 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Φίλωνος 28 και Ελ. Βενιζέλου, 2ος όροφος, στον Πειραιά), εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση από ναυπηγούς μηχανικούς και εξειδικευμένα στελέχη της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας, καθώς και ανοικτή συζήτηση, σχετικά με τις εξελίξεις για την επικείμενη εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία (Δ.Σ. BWM 2004). Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν στις 18:30 με χαιρετισμό του Προέδρου και θα συνεχιστούν με τις ομιλίες: - Τρέχουσες εξελίξεις εν όψει εφαρμογής της Δ.Σ. BWM 2004 - Προκλήσεις και ευκαιρίες από την εφαρμογή της Δ.Σ. BWM 2004 για την - Ελληνική ναυτιλιακή και ναυπηγική βιομηχανία Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο email: naval@tee.gr ή στο τηλέφωνο: 210-4127327 (καθημερινές, 11:00 – 13:00). Πληροφορίες: http://www.navalarchitects.gr