tee logo

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

πίσω στην γενική σελίδα

 


SUB3.1 Μετασχηματισμός ΕΕΚ (Πλατφόρμα ΕΕΚ)

ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT):3.2 – Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΔΡΑΣΗ (MEASURE): 16934 – 16934 Μεταρρύθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5168344
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: SUB3.1 Μετασχηματισμός ΕΕΚ (Πλατφόρμα ΕΕΚ)
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 19.967.599,72

Η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί βασική μεταρρύθμιση βάσει του νόμου 4763/2020 για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης. Το έργο για τον Μετασχηματισμό της ΕΕΚ, το οποίο είναι μέρος της μεταρρύθμισης, έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να καταστεί, βραχυπρόθεσμα, η ΕΕΚ ελκυστική μαθησιακή διαδρομή , να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος παροχής της Ε.Ε.Κ. , να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης COVID-19 που έπληξε τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ των εκπαιδευτικών προσόντων και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο του έργου και έχοντας υπόψη τη «Σύσταση σχετικά με προσεγγίσεις μικτής μάθησης για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και χωρίς αποκλεισμούς» (2021/C 504/03), τη γεωγραφική ανομοιογένεια της χώρας καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης ή/και επικαιροποίησης του εκπαιδευτικού υλικού της Ε.Ε.Κ. θα αναπτυχθεί μία πλατφόρμα Ε.Ε.Κ. η οποία θα περιλαμβάνει ενδεικτικά :

α) υποσύστημα ψηφιακής μάθησης και

β) υποσύστημα διακυβέρνησης Ε.Ε.Κ.

Η Δράση περιλαμβάνει επίσης:

    • την ανάπτυξη ή/και μετατροπή εκπαιδευτικού υλικού σε υλικό ψηφιακής μάθησης, σε συγκεκριμένες ειδικότητες των ΙΕΚ (συμπεριλαμβανομένων των Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ), των Πρότυπων ΕΠΑΛ, των ΕΠΑ.Λ. και των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας.
    • υπηρεσίες εγκατάστασης και διαμόρφωσης
    • εκπαίδευση εκπαιδευτών στη χρήση της ψηφιακής μάθησης
    • Συντήρηση πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει ενδεικτικά (υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης & επίλυση τεχνικών προβλημάτων εφόσον απαιτηθεί)
    • Προμήθεια Υποδομών οι οποίες δύναται να καλυφθούν μέσω G-Cloud

SUB6. Ψηφιακός μετασχηματισμός του Εθνικού δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών

ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (PILLAR): Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή
ΑΞΟΝΑΣ (COMPONENT):3.2 – Ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΔΡΑΣΗ (MEASURE):16289 – 16289 Προώθηση της ποιότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας σταπανεπιστήμια
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ / MIS (ΟΠΣ): 5174770
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ (SUBPROJECT) ΣΤΟ ΕΣΑΑ: SUB6. Ψηφιακός μετασχηματισμός του Εθνικούδικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών
ΣΥΝΟΛΙΚΟ Π/Υ ΕΡΓΟΥ (ΤΑ και άλλες πηγές): 9.489.840,28

Το προτεινόμενο έργο έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού συνεργατικού δικτύου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος και στο οποίο κεντρικό ρόλο θα έχει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Σκοπός είναι η διευκόλυνση της καταγραφής του έντυπου και ψηφιακού υλικού που διαθέτουν οι βιβλιοθήκες, η εφαρμογή ενιαίων προτύπων για την επίτευξη διαλειτουργικότητας, η δημιουργία ανοιχτών δεδομένων για εξασφάλιση επικοινωνίας με εθνικούς και διεθνείς συσσωρευτές, η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης προς όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τους πολίτες και η εφαρμογή μεθόδων βελτιστοποίησης των λειτουργιών ώστε να αποφεύγεται η πολλαπλή επανάληψη ίδιων εργασιών. Το δίκτυο θα είναι ανοιχτό προς άλλα ομοειδή συστήματα και θα κάνει πλήρη αξιοποίηση των τελευταίων εξελίξεων των ΤΠΕ, προφέροντας εύκολη πρόσβαση προς όλους με προσαρμογή στις δυνατότητες του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού (κινητά, tablets, PC’s, συσκευές ΑΜΕΑ).

Το έργο προβλέπει επίσης την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών εντός των Δημοσίων Βιβλιοθηκών του Δικτύου. Θα υπάρξει μέριμνα για την ασφάλεια του συστήματος(δεδομένα), για το σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) όπου αυτό είναι απαραίτητο. Τέλος, θα ληφθεί υπόψη η παρούσα κατάσταση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ιδίως ως προς τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει ή οφείλει να παρέχει κάθε Οργανισμός καθώς και το επίπεδο πληρότητάς τους.

Η δομή του ΟΠΣ περιλαμβάνει ενδεικτικά τα ακόλουθα υποσυστήματα:

– Υποσύστημα Υλοποίησης του Συνεργατικού Δικτύου.

– Υποσύστημα διευρυμένης εφαρμογής τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων (RFiD).

– Υποσύστημα δημιουργίας Εθνικού Ψηφιακού Καταθετηρίου και παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου. Ψηφιακή επιμέλεια/ συντήρηση υλικού.

– Υποσύστημα Ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών εντός Δημόσιων Βιβλιοθηκών του Δικτύου.

– Υποσύστημα Business Intelligence.

Στα πλαίσια του έργου περιλαμβάνονται επίσης και δράσεις εκπαίδευσης.

 

 


Πρόοδος Διαγωνισμών και Συμβάσεων
https://web.tee.gr/tm-promitheion/diagonismoi/


Στρατηγική κατά της Απάτης στις Δράσεις του ταμείου Ανάκαμψης
https://greece20.gov.gr/stratigiki-kata-tis-apatis

Καταγγελίες για έργα ΤΑΑ
https://greece20.gov.gr/kataggelies-gia-erga/
https://aead.gr/complaints/

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0
https://greece20.gov.gr/