Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης (HAEE)

28/09 - 01/10

Η Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας διοργανώνει το 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης «Looking Ahead with Optimism, Beyond the Covid Era», που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace, στην Αθήνα. Για ακόμη μια χρονιά, το ετήσιο Συμπόσιο θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου, όπου εκπρόσωποι κρατών, ακαδημαϊκοί και ιδιωτικοί φορείς θα συμβάλλουν σε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε διαδραστικές συζητήσεις για καίρια ενεργειακά ζητήματα, μαθαίνουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ενεργειακός τομέας και παρακολουθούν παρουσιάσεις από ηγετικές προσωπικότητες του κλάδου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες του 2020, το 6ο Συμπόσιο θα επικεντρωθεί αναπόφευκτα στις αναταραχές που προκαλούνται από την πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Παρά την απότομη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών πέρυσι, λόγω της ύφεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων, απαιτούνται ακόμη τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μιας οικονομίας μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Απαιτείται οι κυβερνήσεις να λάβουν αποφασιστικές ενέργειες και να εφαρμόσουν διαρθρωτικά μέτρα για να επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και να ανοίξουν το δρόμο προς μια βιώσιμη ανάκαμψη. Επιπλέον, οι λύσεις που προσφέρουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο, παρέχοντας γρήγορη απάντηση στην πανδημία χτίζοντας, παράλληλα, πιο ανθεκτικά ενεργειακά συστήματα. Αυτά τα θέματα, μεταξύ πολλών άλλων, θα εξεταστούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των συνεδριών του Συμποσίου.

Οι ολομέλειες του Συμποσίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία, προσφέροντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για ψηφιακή παρουσία σε όσους παρουσιάζουν δυσκολία να το παρακολουθήσουν δια ζώσης. Από την άλλη πλευρά, όλες οι παρουσιάσεις ακαδημαϊκών εργασιών θα πραγματοποιούνται ψηφιακά ενώ τόσο η ολομέλεια όσο και οι ταυτόχρονες ακαδημαϊκές συνεδρίες θα μεταδοθούν ζωντανά.

https://www.haee.gr

https://www.livemedia.com/6thhaeesymposium

Λεπτομέρειες

Αρχή:
28/09
Τέλος:
01/10
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας

Χώρος Διεξαγωγής

ξενοδοχείο Theoxenia Palace
ΑΘΗΝΑ, + Χάρτης Google