Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Επιστημονικό Συνέδριο ΣΕΕ

24/09 - 26/09

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της Ελληνίδας στην Επανάσταση του 1821». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2021 στα ελληνικά, ημέρα ίδρυσης του ΣΕΕ.
Γυναίκες και άνδρες επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να υποβάλουν τα άρθρα τους στο see1924@otenet.gr. Η ιστορική περίοδος που θα καλυφθεί είναι από την άλωση της Πόλης (1453) έως και το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδος (1843).
Ενδεικτικά θέματα του συνεδρίου: προσωπογραφίες – βιογραφίες επωνύμων γυναικών, γυναίκες επαναστατημένων περιοχών (Σουλιώτισσες, Ναουσαίες, Χιώτισσες κ.ά.), Ελληνίδες στην Τουρκοκρατία, Ελληνίδες της διασποράς, η γυναίκα στο δημοτικό τραγούδι, η διατήρηση της γλώσσας και της παράδοσης, η γυναίκα της επανάστασης στην τέχνη και την λογοτεχνία.
Παράλληλα, θα διοργανωθεί και το 1ο Προσυνέδριο στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, με θέμα «2024, 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΕ». Τα 100 χρόνια συμπληρώνονται το 2024 και μέχρι τότε κάθε χρόνο θα διοργανώνεται ένα προσυνέδριο, με σκοπό στην εκατονταετηρίδα να έχει συλλεγεί υλικό για την έκδοση επετειακού τόμου.
Τα θέματα των προσυνεδρίων θα είναι: προσωπογραφίες – βιογραφίες των ιδρυτικών Μελών και των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΕ, σημαντικές στιγμές – ορόσημα του γυναικείου κινήματος με την συμμετοχή του ΣΕΕ, οι πρώτες Ελληνίδες Επιστήμονες σε διαφόρους κλάδους (γιατροί, φαρμακοποιοί, νομικοί, συμβολαιογράφοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, μηχανικοί, φιλόλογοι, δημοσιογράφοι, κοινωνιολόγοι, κ.ά.)

Δείτε το πρόγραμμα των συνεδρίων:  https://ecopress.gr/55517-2/

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24/09
Τέλος:
26/09
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ)
Βουλής 44Α
Αθήνα, Ελλάδα
+ Χάρτης Google