Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνής έκθεση τεχνολογιών περιβάλλοντος “VERDE.TEC”

15/02/2019 - 17/02/2019

Νέα ημερομηνία ανακοινώθηκε για την 3η διεθνή έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος “VERDE.TEC”. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν ως εκθέτες Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, ενώ ακόμη θα συμμετέχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

·Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

·Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

·Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

·Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.

·«Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

·Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

 ·Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

«Ικανοποιήθηκε το αίτημα της αγοράς αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.  Σε νέα ημερομηνία, με ακόμα πιο αναβαθμισμένο συνεδριακό περιεχόμενο, αλλά και με τη διενέργεια στοχευμένων επιχειρηματικών workshops, θα παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πιο στοχευμένη και επίκαιρη έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος.

Στο ίδιο πλαίσιο προετοιμάζεται και η μεγάλη βραδιά με τις απονομές των βραβείων “GreekGreenAwards 2019” για τις βέλτιστες πρακτικές και τα έργα που έχουν «πράσινο» πρόσημο από τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Εκτός από την αξιολόγηση έργων που βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και προάγουν την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση και την αειφορία, θα απονεμηθούν και ειδικά τιμητικά βραβεία για μελέτες, ιδέες και επιχειρηματικές συμπράξεις που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Έως τις 11 Ιανουαρίου 2019 θα μπορούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες και οι Φορείς Διαχείρισης να καταθέσουν τις προτάσεις για τις υποψηφιότητες έργων προς βράβευση στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης «Verde.tec».

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για τα «Greek Green Awards 2019», αφορά στην υποβολή των φακέλων με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόστηκαν από Δήμους, Περιφέρειες, συλλογικά συστήματα αλλά και επιχειρήσεις, σε έργα που προάγουν την κυκλική οικονομία, τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την αειφορία, διαμορφώνοντας την νέα εποχή των “smart cities”.

Η εκδήλωση με τις παρουσιάσεις με τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τις βραβεύσεις θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 με την παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, του προέδρου της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος  Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων των κομμάτων, θεσμικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.


H 3η διεθνής Έκθεσης «Verde.tec» πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019. Η φετινή διοργάνωση –αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- αποτελεί σημείο αναφοράς των ανθρώπων του κλάδου και προάγει την «πράσινη» οικονομία, την καινοτομία, αλλά και τις τεχνολογίες αιχμής σε εναρμόνιση με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, προτείνοντας λύσεις και ενθαρρύνοντας καλές πρακτικές. Το βασικό συνεδριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις των βέλτιστων πρακτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ημερίδα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αλλά και ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη διαχείριση των αποβλήτων οικοδομικών υλικών και εκσκαφών. Επίσης, προγραμματίζεται σειρά από workshops τα οποία θα διοργανωθούν από φορείς και εταιρείες. Πληροφορίες: http://www.ecotec.gr/article.php?ID=1190

H «Verde.tec» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ). Παράλληλα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρώτες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα, στο συνεδριακό πρόγραμμα γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια να παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης και πρακτικές που εφαρμόζονται στο Εξωτερικό».

Πληροφορίες: http://www.verde-tec.gr/el/default.asp


 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
15/02/2019
Τέλος:
17/02/2019
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
http://www.verde-tec.gr/el/default.asp 

Χώρος Διεξαγωγής

MEC Παιανίας