Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα του ΚΑΠΕ για τις ενεργειακές κοινότητες

15/02/2019 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Hμερίδα με τίτλο: «Ενεργειακές κοινότητες και μηχανισμοί υποστήριξης για το βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ενεργειακό εκσυγχρονισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα», διοργανώνει το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και την Greenpeace.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης της Verde Tec και κατά τη διάρκεια του 3ου διεθνούς Verde-tec Forum, στο Μ.Ε.C. Παιανίας, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Στην εκδήλωση -όπου αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Σταθάκης- θα παρουσιαστούν το νέο νομοθετικό πλαίσιο και τα εργαλεία υποστήριξης για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα, οι δυνατότητες, το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και θα αναδειχθούν οι υπάρχουσες καλές πρακτικές αξιοποίησης των εργαλείων αυτών από τοπικές αρχές.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση «έχει ως βασικό στόχο την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, αποσκοπώντας στην επίσπευση υλοποίησης αξιόπιστων και οικονομικά βιώσιμων σχεδίων δράσης για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Η ημερίδα απευθύνεται σε Δήμους, Περιφέρειες, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ.

Παράλληλα, το ΚΑΠΕ θα παρουσιάσει τη δραστηριότητα του στο περίπτερο Β11 στον εκθεσιακό χώρο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Verde Tec 2019».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας εγγραφής: https://goo.gl/forms/i5FKCvb8iwqWT5p52 ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.cres.gr/cres/pages/news/news_ekdiloseis.html

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/02/2019
Ώρα:
8:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΚΑΠΕ

Χώρος Διεξαγωγής

MEC Παιανίας