Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση για τις προκλήσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων στην Οικονομία Διαμοιρασμού

17/07 @ 4:30 μμ - 8:00 μμ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης διοργανώνει την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 εκδήλωση για την Οικονομία Διαμοιρασμού (“Sharing Ecomony”) για να αναδείξει τις προκλήσεις βιωσιμότητας ενός Εγχειρήματος Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (16.30-20.00, ΕΚΤ Media Room, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Στην εκδήλωση «Sharing Economy (Οικονομία Διαμοιρασμού): Πώς επιτυγχάνω τη διάρκεια του εγχειρήματος; Towards a sustainable Sharing Economy Venture» προσκαλούνται επιχειρήσεις και εγχειρήματα από όλο το φάσμα του Sharing Economy καθώς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο αυτό.

Καλεσμένος για μία χρήσιμη συζήτηση θα είναι ο Ολλανδός Robin Schuil, ο οποίος επέλεξε να επιχειρήσει στην Ελλάδα, ιδρύοντας την ηλεκτρονική επιχείρηση αγγελιών Vendora.gr.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν τα κρίσιμα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένα Εγχείρημα Οικονομίας Διαμοιρασμού (Sharing Economy Venture) ώστε να επιτύχει τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια:

– Πηγές Εισοδήματος (η κοινότητα και οι τρίτοι)
– Τοπική ή Διεθνής Διάσταση (η «γεωγραφία» σε ένα ψηφιακό περιβάλλον)
– Εμπορική ή Κοινωνική Διάσταση (κερδοφορία ή κοινωνικός αντίκτυπος, χορηγία ή επένδυση)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου BeShared: Embracing Innovation and Interconnection in the Sharing Economy, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME, και το οποίο υλοποιεί το ΕΚΤ ως εταίρος του Enterprise Europe Network.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, με τη συμπλήρωση online φόρμας στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSFT72MRODWiYlAO7DEPAocLfjr6lYuCXaXflto8_AYjNjCQ/viewform

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/07
Ώρα:
4:30 μμ - 8:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΕΚΤ

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ΕΚΤ Media Room
Βασ. Κωνσταντίνου 48
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google