Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εσπερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Μηχανικοί και Επιχειρηματικότητα»

05/12/2018 @ 6:00 μμ - 8:00 μμ

   Οι επιχειρηματικές δεξιότητες με τις οποίες πρέπει να είναι εφοδιασμένος ο μηχανικός στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας,  αποτελούν το αντικείμενο εκδήλωσης που οργανώνει το ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας και θέμα: «Μηχανικοί και Επιχειρηματικότητα – Εκπαίδευση και Δεξιότητες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ.Αλεξάνδρου 49) την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Στη διάρκειά της,  θα παρουσιαστεί η έρευνα του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Νέοι Μηχανικοί», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής, προεξάρχοντος του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς και επαγγελματιών-επιχειρηματιών Μηχανικών. Ειδικότερα, θα συμμετέχουν οι:

  • Πάρης Μπίλλιας, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ
  • Δρ. Κωνσταντίνος ΚατσιφαράκηςΚαθηγητής ΑΠΘ/Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής, ΑΠΘ.
  • Δρ. Γρηγόρης Πενέλης, Πολιτικός Μηχανικός
  • Γλυκερία Βαρσάμη,Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Δρ. Κύρος Υάκινθος,Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Κωνσταντίνος Καγγελίδης,Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ
  • Δρ. Παναγιώτης Κουβράκης, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των Μηχανικών σε δεξιότητες και γνώσεις επιχειρηματικής κατεύθυνσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας ως προς την επαγγελματική τους προοπτική.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί σήμερα τη σύγχρονη διάσταση της επαγγελματικής εξέλιξης των μηχανικών, ιδιαίτερα των νέων. Τα δε τεχνικά έργα απαιτούν δεξιότητες και γνώσεις από έναν Μηχανικό που εκτείνονται πέρα από τα όρια του τεχνικού αντικειμένου σε θέματα χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής αντιμετώπισης των τεχνικών έργων. Δεξιότητες που θα πρέπει να παρέχουν τα Πολυτεχνεία.

Ακόμη και οι Μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες είναι και αυτοί επιχειρηματίες που θα πρέπει να οργανώσουν τα γραφεία τους σε νέες βάσεις και με επιχειρηματικό πρόσημο στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/12/2018
Ώρα:
6:00 μμ - 8:00 μμ

Διοργανωτής

ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

Χώρος Διεξαγωγής

Aμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 49
Θεσσαλονικη, Ελλάδα
+ Χάρτης Google