Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα ΕΚΤ: “Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020”

19/11/2013

Ημερίδα με θέμα: “Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στον Ορίζοντα 2020”, διοργανώνει στις 19 Νοεμβρίου 2013, στην Αθήνα -στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48)- το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κ. Γληνός και Θ. Σκορδάς θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών” στους διαφορετικούς πυλώνες του προγράμματος “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020” της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.

Οι εθνικοί εκπρόσωποι των προγραμμάτων “Ερευνητικές Υποδομές” και “Τεχνολογίες Πληροφορίες και Επικοινωνιών”, Σ. Αναστασιάδης και Κ. Στεφανίδης αναμένεται να παρουσιάσουν τις θέσεις της Ελλάδας για τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Την ελληνική εμπειρία στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο θα παρουσιάσουν οι Γ. Ιωαννίδης (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ) και Η. Αβραμόπουλος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Τέλος, στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών του 7ου ΠΠ θα παρουσιάσει η Μ. Κουτροκόη, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα παρουσιάσει στοιχεία για την ελληνική έρευνα στον τομέα των ΤΠΕ, όπως προκύπτουν από τις σχετικές εκδόσεις και τις βιβλιομετρικές μελέτες του οργανισμού, καθώς και από τις δράσεις του ως Εθνικό Σημείο Επαφής & συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://www.ekt.gr/events/live

Πληροφορίες: Γεωργία Μαζιώτη (τηλ.: 210 7273925, e-mail: gmazio@ekt.gr ), www.ekt.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/11/2013
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,
Ιστότοπος:
www.ekt.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Βασ. Κωνσταντίνου 48
ΑΘΗΝΑ,
+ Χάρτης Google