Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Καταναλώνοντας υλικότητες: Αντικείμενα, διαδρομές και ιστορίες»

15/01 @ 11:00 πμ - 5:00 μμ

Ημερίδα με θέμα: «Καταναλώνοντας υλικότητες: Αντικείμενα, διαδρομές και ιστορίες» συνδιοργανώνουν διαδικτυακά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 11.00 πμ.το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «η ημερίδα περιλαμβάνει μια πολυθεματική και πολυστρωματική συνομιλία της έννοιας της κατανάλωσης με τη χρήση και την επανάχρηση αντικειμένων. Μέσα σε αυτή τη διευρυμένη ανθρωπολογική, λαογραφική και μουσειακή οπτική η κατανάλωση προβληματοποιείται όχι ως διαδικασία εγγενώς καταστροφική αλλά ως παραγωγική διαδικασία, εμπλεκόμενη στην αδιάκοπη παραγωγή πολιτισμού με απρόβλεπτες χρονικότητες και χωρικότητες. Μια διαδικασία ρευστή και σχεσιακή που διαπλέκεται με ανθρώπινες δράσεις και ζωές. Μια συζήτηση για διαδρομές υλικοτήτων που συνθέτουν το παρελθόν και συγκροτούν το παρόν και το μέλλον.

Η ημερίδα παρουσιάζει ενδιαφέρον για εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού, των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και για σπουδαστές αυτών των πεδίων».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/01
Ώρα:
11:00 πμ - 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας