Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

13/07/2020 @ 8:00 πμ - 17/07/2020 @ 5:00 μμ

Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, για 55η συνεχή χρονιά διοργανώνει -από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020- το θερινό σχολείο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

«Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι διαφορετικό, σημειώνεται σε ανακοίνωση. Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση.

Κάθε ημέρα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων θα συμμετέχουν επίσης και σε διάφορα “Στρογγυλά Τραπέζια” που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:.

  1. Επιστήμες Υγείας
  2. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
  3. Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
  4. Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
  5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Επίσης, δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος».

Πληροφορίες: Σ. Καλοκαιρινού (skalokerinou@admin.demokritos.gr).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
13/07/2020 @ 8:00 πμ
Τέλος:
17/07/2020 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος