tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Εκδήλωση: «Βιώσιμη κινητικότητα και Τουριστική Ανάπτυξη»

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Ρέθυμνο

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης συνδιοργανώνουν -στο πλαίσιο του διεθνούς έτους των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Τουριστική Ανάπτυξη και της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations- εκδήλωση με θέμα: «Βιώσιμη κινητικότητα και Τουριστική Ανάπτυξη», στις 5 Μαΐου 2017, στο Ρέθυμνο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το CIVITAS Destinations χρηματοδοτείται από την ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και αποσκοπεί στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και την ανάδειξη των πόλεων ως αειφόρων τουριστικών προορισμών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τους στόχους, τα επόμενα χρόνια το CIVITAS Destinations θα εφαρμόσει ένα σύνολο πρωτοπόρων λύσεων κινητικότητας που συνδυάζουν καινοτόμες τεχνολογίες, ρυθμιστικές αλλαγές και μέτρα με μεγάλη δυνατότητα αναπαραγωγής, σε έξι νησιωτικές - τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη, με 1,2 εκατομμύρια κατοίκους και 6 εκατομμύρια επισκέπτες και συγκεκριμένα στις: «Φουνσάλ (Μαδέιρα, Πορτογαλία), Λας Πάλμας (Κανάρια, Ισπανία), Λεμεσός (Κύπρος), Βαλέτα (Μάλτα), Έλμπα (Ιταλία) και Ρέθυμνο (Ελλάδα). Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της πρωτοβουλίας CIVITAS. Στο πλαίσιο του CIVITAS Destinations, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα υλοποιήσουν στοχευμένες στρατηγικές και καινοτόμες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, που συμβάλλουν στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να εστιάσει σε καλές πρακτικές στην πράσινη κινητικότητα, που ταιριάζουν στις ανάγκες των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να εμπνεύσει τις συμμετέχουσες πόλεις να αναλάβουν δράση για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων κινητικότητας και την αλλαγή συμπεριφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών προς εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, για υγιή, ενεργητική και ασφαλή μετακίνηση.

6ο Περιβαλλοντικό συνέδριο Μακεδονίας

Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της ΔΕΘ - HELEXPO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το 6ο περιβαλλοντικό συνέδριο διοργανώνεται από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της ΔΕΘ - HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Η επιστημονική εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών/ Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύνδεσμο Χημικών Βορ. Ελλάδας, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και το Ελληνικό Δίκτυο Πράσινης Χημείας. «Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία - αναφέρεται σε ανακοίνωση- και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου που επιτελείται στην Ελλάδα, στην ανταλλαγή απόψεων, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Θεματικές ενότητες: -  Ατμόσφαιρα - Νερά - Αστικά Στερεά Απόβλητα - Ενέργεια και Περιβάλλον - Φυσικό Περιβάλλον και Οικοσυστήματα - Υγεία και Περιβάλλον - Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Διαχείριση - Πράσινη Χημεία και Τεχνολογία - Κατεργασία Νερού και Υγρών Αποβλήτων - Αγροτικές Καλλιέργειες και Περιβάλλον - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση. Κόστος συμμετοχής: Σύνεδροι/εισηγητές 80 ευρώ, μεταπτυχιακοί φοιτητές 50  ευρώ, φοιτητές  30  ευρώ. Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 278077, e-mail: ptkdm@eex.gr και kinikola@hol.gr, http://persynmak.blogspot.com

“Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία”

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Ηράκλειο

Το 3ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με θέμα: "Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία" θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 7 Μαΐου 2017, στο Ηράκλειο της Κρήτης, από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. «Η πολιτική παιδεία, σε συνθήκες δημοκρατίας, αποτελεί πυλώνα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση. Το συνέδριο θα αποτελέσει μείζονα αφορμή για διεξοδικότερες προσεγγίσεις τόσο στα επιμέρους ζητήματα του σχεδιασμού και της εφαρμογής προγραμμάτων πολιτειακής παιδείας (civiceducation) όσο και της αλληλεπίδρασης μεταξύ της γενικότερης πολιτικής παιδείας και της πολιτικής κουλτούρας, της στάσης και τοποθέτησης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς θεσμούς και διαδικασίες, τα πολιτικά αντικείμενα και – φυσικά – τις πολιτικές νόρμες και αξίες»