tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διαχείριση και Βελτίωση Παράκτιων Ζωνών

Ίδρυμα Ευγενίδου ΑΘΗΝΑ

Το Ε.Μ.Π. διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διαχείριση και Βελτίωση Παράκτιων Ζωνών στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, από τις 20 ως τις 22 Νοεμβρίου 2017. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις παράκτιες ζώνες στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση των παράκτιων έργων, καθώς επίσης και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις παράκτιες ζώνες.  Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας στον ευαίσθητο χώρο της παράκτιας ζώνης. Η επιστημονική εκδήλωση απευθύνεται στους ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις παράκτιες ζώνες. Θεματολογία: Παράκτιο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον Παράκτια γεωμορφολογία και διακίνηση ιζήματος Νέες μέθοδοι και τεχνολογίες για την παρακολούθηση των παράκτιων ζωνών Επίδραση κλιματικών αλλαγών. Συνέπειες από την ανύψωση της θαλάσσιας στάθμης Έργα προστασίας ακτών Χωροθέτηση παράκτιων έργων Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών Θεσμικό πλαίσιο και νομοθεσία Οικονομική και κοινωνική πολιτική. Διεθνείς τάσεις Παράκτιος τουρισμός Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία παράκτιων έργων και την χρήση θαλάσσιων πόρων Παράκτια οικοσυστήματα Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός παράκτιων ζωνών Αρχιτεκτονική παρακτίου μετώπου Προγραμματιζόμενα έργα στο θαλάσσιο μέτωπο Κόστος συμμετοχής: Σύνεδροι 180 ευρώ, συνοδά πρόσωπα:   80 ευρώ. Οι φοιτητές μπορούν  να παρακολουθήσουν δωρεάν τις συνεδριάσεις, μετά από συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στο email: c.moutzouris@gmail.com ή στο fax:  210 –7722806 Πληροφορίες: Τηλ.:  210-772 2375, fax: 210-772 2806 (Θ. Γιαντσή, Σ. Βαρτελάτου).

Εκδήλωση HackInnow

Campus Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος Αθήνα

Τον διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας HackInnow, με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, πλατφορμών και διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των εργαλείων και μεθόδων που εφαρμόζονται σήμερα στην ιδιωτική ασφάλιση και την προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών και εμπειριών στους πολίτες, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαγωνιστική διαδικασία του HackInnow 2017 θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1 και το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, στο campus του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, στην Αγ. Παρασκευή. Στο HackInnow 2017 μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 18 ετών και άνω, με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, χωρίς κανένα περιορισμό. Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κά, καθώς και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. H συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μια από τις προκλήσεις αιχμής που θέτει κάθε χρόνο το HackInnow, αυτή που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν τη δική τους ανατρεπτική πρόταση στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι διεργασίες του HackInnow 2017 κορυφώνονται στο διαγωνιστικό τμήμα στις 1-2 Δεκεμβρίου, ξεκινούν όμως νωρίτερα, με εκδήλωση την  Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, που θα συμβάλει στο χτίσιμο ισχυρότερων ομάδων και στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων του HackInnow 2017 και συνεχίζουν και μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την διερεύνηση συνεργασιών με τις διακριθείσες ομάδες για την περαιτέρω ωρίμανση και αξιοποίηση των λύσεων που θα αναπτυχθούν. Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow και δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικτυακή διεύθυνση www.HackInnow.gr. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για την κάλυψη των θέσεων του HackInnow.

Featured Featured

ΤΕΕ/ΤΚΜ: Εκδήλωση για τις επιπτώσεις του παγετού στα δίκτυα κοινής ωφελείας 

Αμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ Μ. Αλεξάνδρου 49, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Επιπτώσεις του παγετού στα δίκτυα κοινής ωφέλειας της Θεσσαλονίκης-Αντιμετώπιση των προβλημάτων», στις 20 Νοεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσ/κη). Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 5 μμ, διοργανώνεται μετά από πρόταση που κατέθεσε η Διαρκής Ομάδα Εργασίας Αντιμετώπισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών στο Αστικό Περιβάλλον. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, προβλήματα που εκτιμάται ότι επηρέασαν περίπου το 25% των καταναλωτών με ατομικούς λέβητες είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου μόνο στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε ο παγετός του 2016-2017, ενώ σημαντικές ζημίες προκλήθηκαν σε δίκτυα και μετρητές ύδρευσης, καθώς και στο τμήμα παροχής νερού στα δίκτυα φυσικού αερίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό τη θέσπιση κανόνων και προδιαγραφών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Οι εργασίες της εκδήλωσης, θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς του προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρι Μπίλλια, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και εκπροσώπων φορέων (Οργανισμών, ΠΕΔ, κλπ). Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες: «Επιπτώσεις του παγετού στο δίκτυο διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας, της Θεσσαλονίκης» (Κυριάκος Νιαρόπετρος, ΜΜ, υποτομεάρχης Εκμετάλλευσης/Τομέας Τεχνικών Εργασιών Δικτύου/Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) «Επιπτώσεις του παγετού στο δίκτυο Ύδρευσης» (Λάζαρος Καμπουρίδης, Μ-Η μηχανικός, διευθυντής εγκαταστάσεων και δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ ΑΕ) «Επιπτώσεις του παγετού στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου» (Αντώνης Λιόλιος, ΜΜ, Υπεύθυνος Στρατηγικού σχεδιασμού και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της ΕΔΑΘΕΣΣ) -  «Επιπτώσεις του Παγετού στις εσωτερικές εγκαταστάσεις των κτιρίων» (Ηλίας Χομσίογλου, ΜΜ, πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ), Βασίλης Αργυρόπουλος, ΜΜ, αντιπρόεδρος ΣΜΗΒΕ) -  «Προδιαγραφές-Κανονιστικές Διατάξεις για εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου», (Κωνσταντίνος Πασπαλάς, Μ-Η μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης, Ενεργειακός Τομέας Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών/ Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ). Στη συνέχεια θα γίνουν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και συζήτηση.