Η FIG (International Federation of Surveyors) διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου 2026, διαδικτυακό σεμινάριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις παράκτιες περιοχές, με τη συμμετοχή της FIG Climate Taskforce και της FIG Commission 4 – Working Group 4.5.
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η ενίσχυση των παράκτιων κινδύνων δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις κοινωνίες, τις υποδομές και την οικονομία. Το σεμινάριο θα παρουσιάσει νέες μεθόδους παρατήρησης του ωκεανού και των παράκτιων περιοχών, καθώς και τον ρόλο των γεωχωρικών δεδομένων στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των κινδύνων.
Η συζήτηση απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο των τοπογραφικών και γεωχωρικών επιστημών, του πολεοδομικού και περιφερειακού σχεδιασμού, των υποδομών και των τεχνικών έργων, της διαχείρισης κινδύνων και ασφαλίσεων, καθώς και της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Παράλληλα, θα εξεταστεί πώς η καλύτερη παρακολούθηση των παράκτιων περιοχών και η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης μπορούν να συμβάλουν σε πιο ανθεκτικές κοινωνίες και αποτελεσματικότερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Το webinar θα πραγματοποιηθεί online, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026, 16:00–17:00 AWST (10:00 UTC). Οι πληροφορίες για την εγγραφή και τη συμμετοχή θα ανακοινωθούν από τη FIG.
Πηγή: https://www.fig.net/news/news_2026/09_TFCC_WG45_webinar290926.asp




