Στο πλαίσιο των δράσεών του, το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητηρίου προγραμματίζει τη διοργάνωση Επιχειρηματικής Αποστολής στη Νότιο Αφρική κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2026, προκειμένου αφ’ ενός να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και αφ΄ εταίρου να διερευνήσει νέες εμπορικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες σε μία από τις πλέον ανεπτυγμένες, σύγχρονες και δυναμικές οικονομίες της αφρικανικής ηπείρου.
Σήμερα, η Νότια Αφρική αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και χρηματοοικονομική αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής καθώς αποτελεί σημαντική πύλη πρόσβασης στις αγορές της ευρύτερης περιοχής του νοτιότερου τμήματος της ηπείρου.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποστολής, το Ελληνοαφριανικό Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει διάφορες δραστηριότητες (συναντήσεις εργασίας, διαδικτυακές συνεδριάσεις της ΟΕ, webinar κλπ) που θα πραγματοποιούνται κλιμακωτά μέχρι την πραγματοποίηση της αποστολής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο info@helafrican-chamber.gr.
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου : https://www.helafrican-chamber.gr




