BIM: Εφαρμογές σε Υποδομές και Στατικό Σχεδιασμό
Ανακοινώνουμε μια νέα σειρά Επιμορφωτικών Εργαστηρίων για το BIM, επεκτείνοντας τη θεματολογία που καλύφθηκε σε προηγούμενες συνεδρίες, οι οποίες περιλάμβαναν εισαγωγικά θέματα, BEP και ISO.
Αυτή η νέα φάση σχεδιάζεται για μηχανικούς που επιθυμούν να εμβαθύνουν σε εξειδικευμένα και υψηλού ενδιαφέροντος ζητήματα του BIM, προκειμένου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στον τομέα.
Το συγκεκριμένο Εργαστήριο θα επικεντρωθεί στα εξής θέματα:
- Η χρήση του BIM σε έργα υποδομής
- Η ενσωμάτωση του BIM στον στατικό σχεδιασμό και ανάλυση
- Η 4η διάσταση του BIM
- Η 5η διάσταση του BIM
- Μοντέλο Πληροφοριών Γεφυρών (BrIM)
- Ευκαιρίες καριέρας για στατικούς μηχανικούς με γνώσεις BIM
Η συγκεκριμένη θεματολογία απευθύνεται περισσότερο σε πολιτικούς μηχανικούς, καθώς και σε μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υποδομών και της ψηφιακής κατασκευής.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια αυτά αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και επιμόρφωση.
Τα Εργαστήρια πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ.
Τα Επιμορφωτικά Εργαστήρια διεξάγονται από 17:00 έως 20:00 με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων που έχουν κάνει προεγγραφή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (1ος όροφος), Νίκης 4, Αθήνα.
Οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν το σύνολο του κάθε εργαστηρίου θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (με όριο περίπου τις 120 θέσεις), θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Αθανάσιος Γκόλας
Ο Θάνος Γκόλας είναι Πολιτικός Μηχανικός (Δ.Π.Θ.) κάτοχος MSc στην Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον.
Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional και Risk Management Professional του PMI (Project Management Institute) και μέλος του από το 2017.
Είναι επίσης Πιστοποιημένος Microsoft Certified Specialist στη διαχείριση έργων με το Microsoft Project.
Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων υποδομής υψηλών προδιαγραφών αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2012 έχει ασχοληθεί με τη χρήση της διαδικασίας BIM σε έργα Πολιτικού Μηχανικού. Έχει συμμετάσχει στην ομάδα μελέτης μεγάλων ιδιωτικών έργων με την χρήση της BIM στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2018 είναι co-founder της BIMON που ασχολείται με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων υποδομής με την χρήση της ΒΙΜ.