Πρόσβαση στους πόρους της ΕΕ – Διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία: Horizon Europe (2η Ημερομηνία)
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ) και συντονιστή του Enterprise Europe Network Hellas. Διαθέτοντας 30ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε εταιρείες, ιδρύματα, και οργανισμούς, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Οι παρουσιάσεις εντάσσονται στον ρόλο του Δικτύου ΠΡΑΞΗ ως εθνική υποδομή.
Θα προσφερθεί συνοπτική περιγραφή και καθοδήγηση σχετικά με διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εστίαση θα είναι το Πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη για το οποίο θα παρουσιαστούν:
- Παρουσίαση της δομής του προγράμματος
- Όροι συμμετοχής
- Βασικά νομικά και οικονομικά θέματα
- Συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα (παραδείγματα)
Δίκτυο ΠΡΑΞΗ: Βασιλική Καλοδήμου, Δέσποινα Μαγκίρη, Μαρία Μικρώνη, Κατερίνα Παπαδούλη
Η κυρία Δέσποινα Μαγκίρη – Σκουλούδη είναι Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ /ΙΤΕ. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών με ΜΔΕ στην Παραγωγή και Διαχείρισης Ενέργειας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2022, η κυρία Μαγκίρη – Σκουλούδη είναι Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη, στις θεματικές περιοχές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, των δράσεων Marie Skłodowska-Curie, και του Cluster 6 “Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment”.
Η κυρία Μαρία Μικρώνη είναι Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Από το 2022, η κυρία Μικρώνη είναι Εθνικό Σημείο Επαφής στις θεματικές περιοχές του Cluster 2 “Culture, Creativity and Inclusive Society”, του Cluster 5 “Climate, Energy and Mobility” και στην οριζόντια δέσμη δράσεων “Widening participation and reforming the European Research Area”.
Η κυρία Βασιλική Καλοδήμου είναι ειδική στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων, στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διαχείριση Μάρκετινγκ, με έμφαση στην Επικοινωνία, από το Αμερικάνικο Κολλέγιο και κάτοχος πτυχίου στην Ισπανική Φιλολογία και Πολιτισμό, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2014, η κυρία Καλοδήμου είναι Εθνικό Σημείο Επαφής, με σημαντική τεχνογνωσία στην υποστήριξη φορέων για προετοιμασία και υποβολή προτάσεων, καθώς και στη διαχείριση έργων. Σήμερα, είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα Νομικά και Χρηματοοικονομικά θέματα του προγράμματος, για τις οριζόντιες δράσεις “Widening participation and reforming the European Research Area”, καθώς και για το Cluster 5 “Climate, Energy and Mobility”, μεταξύ άλλων.
16:00 – 16:15 | Προσέλευση |
16:15 –16:30 | Καλωσόρισμα και εισαγωγή Λιάνα Αναγνωστάκη, Δ/νση Δημοσίων Σχέσεων, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων |
16:30–17:30 (συμπ. Q&A) | Παρουσίαση της δομής του προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη” Επίδοση της Ελλάδας Υπηρεσίες του Δικτύου ΠΡΑΞΗ ως Εθνικό Σημείο Επαφής Βασιλική Καλοδήμου, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ |
17:30 – 18:15 (συμπ. Q&A) | Όροισυμμετοχής&περιήγησηστο Funding and Tenders Oportunities portal Μαρια Μικρώνη, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ ΙΤΕ |
18:15 – 18:30 | Διάλειμμα |
18:30 –19:15 (συμπ. Q&A) | Βασικά νομικά και οικονομικά θέματα Δέσποινα Μαγκίρη – Σκουλούδη , Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ ΙΤΕ |
19:30 – 20:00 | Συμπεράσματα – κλείσιμο |