3η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής
Συμμετοχή του ελληνικού τμήματος της UIA στηνΠαγκόσμια ημέρα Αρχιτεκτονικής, Καβάλα 25 Σεπτεμβρίου 2015
Ημεριδα FIG, «Διασφαλίζοντας την Άμεση Ανταπόκριση στην Αλλαγή, Διασφαλίζουμε τον Τοπογράφο του Αύριο»
Αθήνα, αμφιθέατρο ΤΕΕ, 24/01/2015
7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωτεχνικής Μηχανικής
Αθήνα, 5-7 Νοεμβρίου 2014, Αίγλη Ζαππείου
Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωμηχανικής υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ενημέρωσης και διαλόγου για τη γεωμηχανική πράξη και την έρευνα κυρίως στην Ελλάδα.
Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει κάθε πλευρά της γεωμηχανικής, όπως:
• Θέματα θεωρίας, έρευνας και πειράματος σχετικά με τη συμπεριφορά γεωυλικών, όπως συμπεριφορά εδαφικών, ημιβραχωδών και βραχωδών υλικών, έρευνες υπαίθρου και εργαστηρίου, ανάπτυξη και εφαρμογή πιθανοτικών και υπολογιστικών μεθοδολογιών στη γεωμηχανική, εδαφοδυναμική - βραχοδυναμική, γεωτεχνική σεισμική μηχανική.
• Θεωρητικά ή πρακτικά θέματα σχετικά με έργα γεωμηχανικής, δηλαδή έργα της κύριας αρμοδιότητας του γεωμηχανικού, όπως ευστάθεια πρανών, κατολισθήσεις, βελτιώσεις και ενισχύσεις εδαφών.
• Θεωρητικά ή πρακτικά θέματα γεωμηχανικής σχετικά με έργα στα οποία συμβάλλουν περισσότερες ειδικότητες μηχανικών, όπως θεμελιώσεις, βαθειές εκσκαφές και αντιστηρίξεις, σήραγγες και υπόγεια έργα, οδοστρώματα, επιχώματα, φράγματα, γεωπεριβαλλοντικά έργα, μικροζωνικές μελέτες.
• Διεπιφάνειες της γεωμηχανικής με άλλες επιστημονικές θεματικές περιοχές, όπως διδασκαλία και μάθηση, διασφάλιση ποιότητας, τυποποίηση και ορολογία, τεχνικά θέματα σχετικά με την ιστορική εξέλιξη της γεωμηχανικής.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα εξής θέματα:
• Γεωτεχνικές πλευρές έργων ενεργειακής υποδομής
• Συνδυασμένος στατικός και γεωτεχνικός σχεδιασμός σύμφωνα με τον Ευρωκώδικα
• Περιστατικά κατάλληλα για τη διδασκαλία της γεωμηχανικής (βλέπε και παράλληλη ανακοίνωση για το σχετικό βραβείο).
3o Πανελλήνιο Συνέδριο Οδοποιίας
9-10 Φεβρουαρίου 2012, Αθήνα
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα πραγματοποιήσει το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδοποιίας» στην Αθήνα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2012, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ROYAL OLYMPIC.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιασθούν οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της οδοποιίας πάνω στην κατασκευή, ασφάλεια, συντήρηση και διαχείριση των οδικών έργων.
Με το Συνέδριο αυτό επιδιώκεται η ενημέρωση του τεχνικού κόσμου επί των παραπάνω θεμάτων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος Οδοποιίας στη χώρα μας.
Το Συνέδριο απευθύνεται στους Μηχανικούς, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στους Δημόσιους φορείς, στους Οργανισμούς, στις εταιρείες μελετών και γενικότερα σε όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της Οδοποιίας.
Θέματα του Συνεδρίου:Γεωμετρικός Σχεδιασμός, Εθνικό Δίκτυο - Αυτοκινητόδρομοι, Τεχνικοοικονομική Σκοπιμότητα - Συστήματα Χρηματοδότησης - Παραχώρηση - Εκμετάλλευση, Διαχείριση - Δημοπράτηση - Ανάθεση Έργων, Οδική Ασφάλεια, Εξοπλισμός Οδών και Σηράγγων - Σύγχρονα Συστήματα Πληροφορικής, Συστήματα Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης Οδών, Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Έργων, Τεχνικά Έργα Οδοποιίας - Νεότερες Εξελίξεις, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις
Εκτός από τις εισηγήσεις, στη διάρκεια κάθε ενότητας θα προσφέρεται χρόνος για συζήτηση και κατάθεση απόψεων ή προτάσεων σε όσους ασχολούνται ή έχουν άποψη για το θέμα της εκάστοτε ενότητας. Μέσα από έναν ανοιχτό και γόνιμο διάλογο, αναμένεται να προκύψουν τεκμηριωμένα επιστημονικά συμπεράσματα για τις προοπτικές όλων των σχετικών θεμάτων.
Φορείς στόχευσης: Το Συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, άλλους επαγγελματίες να ανταλλάξουν απόψεις στην εξέταση προβλημάτων και λύσεων, νέων τεχνολογιών, σύγχρονων εξελίξεων σε θέματα Οδοποιίας.
*Οι εισηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη ΤΕΕ.
Εσπερίδα: Παρουσίαση του 24ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA
11 Μαϊου 2011 στις 18.00
Το 24ο Συνέδριο UIA έχει θέμα «DESIGN 2050»
Ομιλητής: Καθηγητής George Kunihiro, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Japan
Organizing Board UIA 2011 TOKYO Congress
Χώρος: Αίθουσα του 1ου Ορόφου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Νίκης 4Αθήνα.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση ελληνικά-αγγλικά.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών George Kunihiro.
Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, το θέμα του συνεδρίου DESIGN 2050 αποκτά μια έντονη συμβολική σημασία για την υπευθυνότητα του αρχιτέκτονα και του μηχανικού στο σχεδιασμό του μέλλοντος μας.
1ο Διεθνές Συνέδριο για την διαχείρηση των προσβάσεων
Ιούνιος 2011, Αθήνα. Συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ
Διεθνής εσπερίδα με τίτλο «Αειφορία και η επίδρασή της στο Σχεδιασμό των Κατασκευών» (Sustainability and its Impact on the Design of Structures)
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, ώρα έναρξης 17.00, αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, Αθήνα.
Τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της εσπερίδας στοχεύουν στη διερεύνηση των μεθόδων βελτίωσης των υλικών δομήσεως, του σχεδιασμού έργων και της υλοποίησής τους, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι κατασκευές, όχι μόνο να είναι ασφαλείς και λειτουργικές, αλλά φιλικές προς το περιβάλλον, αειφόρες και ανακυκλώσιμες.
Προσκεκλημένος ομιλητής της εσπερίδας θα είναι ο Πρόεδρος του PCI (Precast/Prestressed Concrete Institute - Τεχνικό Ινστιτούτο της Βιομηχανίας Προκατασκευασμένων και Προεντεταμένων Κατασκευών από Σκυρόδεμα) των ΗΠΑ κ.James Toscas. Το PCI εκδίδει τρία τεχνικά περιοδικά, χρηματοδοτεί επιτροπές για την προετοιμασία προδιαγραφών και κανονισμών καθώς και πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, διοργανώνει συνέδρια, τεχνικές εκθέσεις και εκπαιδευτικές διαδικασίες.
Ο κ. Toscas θα αναπτύξει τις απόψεις της Βορειοαμερικανικής Ηπείρου για την αειφορία των κατασκευών και θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία εκτός από τις προσωπικότητες του χώρου των κατασκευών που θα απαρτίζουν το πάνελ, θα συμμετάσχει και το κοινό με ερωτήσεις-παρεμβάσεις.
Καθ' όλη τη διάρκεια των ομιλιών και της συζήτησης θα υπάρξει διερμηνεία-μετάφραση.
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρομποτικής
9 και 10 Δεκεμβρίου 2010, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο της Πάτρας
Ημερίδα ΤΕΕ-UIA ARES Int.WP στα πλαίσια του Design Lab Show: «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εργαλείο Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την Κλιματική Αλλαγή»
8 Μαΐου 2010, στο κέντρο Ξιφασκίας του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Ελληνικού
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής
29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου του 2010, Βόλος
Διεθνές Συνέδριο με θέμα:"Συντελεστές Επιτυχίας στην Διοίκηση/ Διαχείριση Τεχνικών Έργων"
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010, 11:00-18:00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Ακαδημίας 7,Αθήνα
Ευρω - Μεσογειακό διήμερο Εκπαίδευση στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - ο ρόλος των Πολυτεχνείων, των μηχανικών και της «βιομηχανίας».
23 & 24 Φεβρουαρίου 2010 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών Ακαδημίας 7, Αθήνα
Οι εισηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα και δεν εμφανίζονται εδώ μπορούν να αναζητηθούν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη ΤΕΕ
16ο Συνέδριο Σκυροδέματος
21-23 Οκτωβρίου 2009, Κύπρος
Εισηγήσεις 16ου Συνεδρίου Σκυροδέματος
Πρόγραμμα συνεδρίου
1ο Συνέδριο Ρομποτικής
23 - 24 Φεβρουαρίου 2009, Αθήνα
Πρόγραμμα
Eισηγήσεις του συνεδρίου
Οι Συνθήκες Ανάπτυξης των Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων των Ελλήνων Τεχνικών στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη
30 Μαρτίου 2009, Αθήνα
Πρόγραμμα
Παρουσίαση για τις συνθήκες ανάπτυξης στην Ταϋλάνδη και στο Βιετνάμ
Διημερίδα: "Ανάγκη αναμόρφωσης θεσμικού πλαισίου τεχνικών δημοσίων έργων- Διαφάνεια"
28 και 29 Απριλίου 2009, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ"
Διεθνές Διήμερο: "Οι επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε Πεκίνο, Αθήνα, Σύδνεϋ, Βαρκελώνη - Aξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και Έργων"
7 & 8 Mαϊου 2009, Ξενοδοχείο ELECTRA PALACE, Αθήνα
Πρόγραμμα-Πληροφορίες
Εισηγήσεις
Ελληνοϊαπωνική Ημερίδα: Νέες εξελίξεις στην Τεχνολογία και στο Κανονιστικό Πλαίσιο για το Οπλισμένο Σκυρόδεμα στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία
20 Νοεμβρίου 2009, στην Αθήνα
1ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για το περιβάλλον
3-4 Δεκεμβρίου 2009, Αθήνα
Δίδυμο εσπερίδων με θέμα "Μελλοντικές εξελίξεις μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων-Οι περιπτώσεις Παρισιού και Αθήνας"
16 και 17 Δεκεμβρίου 2009, Αθήνα
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομικών Υλικών
21-23 Μαϊου 2008 - Αθήνα
Οι εισηγήσεις μπορούν να αναζητηθούν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη ΤΕΕ
Συναντήσεις Ελληνο-Αραβικής Τεχνικής Συνεργασίας
27-29 Μαρτίου 2008, Αθήνα
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Φορέας εκπροσώπησης των 100.000 και πλέον διπλωματούχων Μηχανικών και Τεχνικών Εταιρειών της Ελλάδας και επίσημος Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, διοργάνωσε Συμπόσιο με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του τεχνικού κόσμου των Αραβικών Χωρών και της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου λειτούργησε και Έκθεση.
Η γεωγραφική γειτνίαση της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόσμο και οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Ελλήνων και Αράβων, δίνουν την ευκαιρία για σταθερή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των Μηχανικών και τεχνικών Εταιρειών των δύο πλευρών, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έδωσε πολλά επιτυχημένα δείγματα και συνέβαλε ουσιαστικά σε πλήθος αναπτυξιακών έργων στις Αραβικές Χώρες.
Στο Συμπόσιο, διακεκριμένοι Έλληνες και Άραβες Μηχανικοί, εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών Φορέων, συναντήθηκαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν πληροφορίες σε κρίσιμα θέματα, που αφορούν στο θεσμικό, στο κοινωνικό και στο επενδυτικό περιβάλλον των χωρών τους, πληροφορίες χρήσιμες σε όσους σκοπεύουν να επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στις Αραβικές Χώρες, στην Ελλάδα, και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Τέλος υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ και της Ομοσπονδίας Αράβων Μηχανικών.
Αυθαίρετα και Εθνική Οικονομία. Η ανάγκη της Αγοράς Ακινήτων για σύγχρονο Κτηματολόγιο και Χωρικό Σχεδιασμό
28-31 Μαρτίου 2007, Σούνιο
Πρόγραμμα
Συμπόσιο για την Παγκόσμια Κληρονομιά
27 και 28 Σεπτεμβρίου 2007, Αθήνα
ΗΜΕΡΙΔΑ "Οι συνθήκες ανάπτυξης επαγγελματικών δραστηριοτήτων των Τεχνικών στις χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, πΓΔΜ, Ρουμανία, Τουρκία"
Πέμπτη 26 Απριλίου 2007, Αθήνα
Πρόγραμμα
15ο Συνέδριο Σκυροδέματος
25-27 Οκτωβρίου 2006, Αλεξανδρούπολη
Ελληνική Βιομηχανία: Προς την οικονομία της γνώσης
3 -5 Ιουλίου 2006, Αθήνα
5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωτεχνικής και Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής
31-05-06 έως 02-06-2006, Ξάνθη
Ημέρες Πολιτισμού
13- 27 Δεκεμβρίου 2006
Πολυ-εκδήλωση για την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργείας των μηχανικών
Ημερίδα: Οι συνθήκες ανάπτυξης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των τεχνικών στις χώρες Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία
Τρίτη 29 Αυγούστου 2006, Αθήνα
Hμερίδα: TEE - Διεθνές Πρόγραμμα Εργασίας ARES - UIA - Ανακοίνωση Διεθνούς Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού
Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2006