tee logo

Ολοήμερη Εκδήλωση

Συνέδριο ΚΕΔΕ: «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα»

ξενοδοχείο Grand Serai Ιωάννινα

Με κεντρικό μήνυμα «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα», η ΚΕΔΕ διοργανώνει το ετήσιο τακτικό της συνέδριο από τις 30 Νοεμβρίου ως  τις 2 Δεκεμβρίου 2017, στην πόλη των Ιωαννίνων (Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθεί το ζήτημα της μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Παράλληλα θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη. Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης στους ΟΤΑ, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την απασχόληση, το μεταναστευτικό ζήτημα, τις προληπτικές μορφές ελέγχου στους ΟΤΑ, το περιβάλλον και την πολιτική προστασία. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν οι μελέτες που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της ΚΕΔΕ για τα ευρωπαϊκά εκλογικά συστήματα και τη φορολογική αποκέντρωση. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο που απεύθυνε η ΚΕΔΕ στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη διεξαγωγή του. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Ένωσης μέσω της οποίας τέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν σήμερα το θεσμό της αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού και δόθηκε η δυνατότητα στους αιρετούς και τους πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω πολλαπλών επιλογών.

Διεθνές συνέδριο: “The Future of Education and Youth Work”

Διεθνές συνέδριο για το μέλλον της εκπαίδευσης και της νεολαίας   Ο οργανισμός Inter Alia διοργανώνει από τις 30 Νοέμβρη έως τις 2 Δεκέμβρη 2017, στην Αθήνα, διεθνές συνέδριο με τίτλο:  "The Future of Education and Youth Work". Στόχοι του συνεδρίου: - Προσέλκυση και ανάλυση διαφορετικών ορισμών της εργασίας με τη νεολαία, - Δημιουργία χώρου για ανθρωπολογικές προσεγγίσεις της εργασίας με νέους, - Παρουσίαση ποικίλων πρακτικών αναφορικά με την εργασία στο χώρο της νεολαίας, - Διευκόλυνση του διαλόγου σχετικά με διαφορετικές εμπειρίες εργασίας με νέους σε διαφορετικά περιβάλλοντα, - Αντιπαράθεση προσεγγίσεων επαγγελματιών, υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής και ακαδημαϊκών, - Συζήτηση σχετικά με συγκριτικές μάκρο-, μέσο- και μίκρο- αναλύσεων σχετικά με θεωρίες, πολιτικές, πρακτικές και προκλήσεις της εργασίας με νέους, - Σύζευξη προσεγγίσεων υπεύθυνων έργων και εκπαιδευτών από το χώρο της νεολαίας. Το συνέδριο αποτελεί μέρος του έργου “Mission Responsible” που υλοποιείται υπό τη ΚΔ2 του Erasmus+ (ανάπτυξη δεξιοτήτων στον τομέα της νεολαίας) και συγχρηματοδοτείται από το EACEA. Σκοπός του σχεδίου είναι η εγκαθίδρυση διεθνών κριτηρίων για την εργασία με νέους μέσω της ανταλλαγής μεθόδων, εργαλείων και προσεγγίσεων μεταξύ επαγγελματιών, υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής και ακαδημαϊκών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. http://www.interaliaproject.com/news.php?id=172

Διαγωνισμός HackInnow

Campus Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος Αθήνα

Τον διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας HackInnow, με στόχο τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, πλατφορμών και διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αναβάθμιση των εργαλείων και μεθόδων που εφαρμόζονται σήμερα στην ιδιωτική ασφάλιση και την προσφορά βελτιωμένων υπηρεσιών και εμπειριών στους πολίτες, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαγωνιστική διαδικασία του HackInnow 2017 θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 1 και το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, στο campus του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, στην Αγ. Παρασκευή. Στο HackInnow 2017 μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 18 ετών και άνω, με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, χωρίς κανένα περιορισμό. Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κά, καθώς και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. H συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μια από τις προκλήσεις αιχμής που θέτει κάθε χρόνο το HackInnow, αυτή που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν τη δική τους ανατρεπτική πρόταση στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι διεργασίες του HackInnow 2017 κορυφώνονται στο διαγωνιστικό τμήμα στις 1-2 Δεκεμβρίου, ξεκινούν όμως νωρίτερα, με εκδήλωση την  Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, που θα συμβάλει στο χτίσιμο ισχυρότερων ομάδων και στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων του HackInnow 2017 και συνεχίζουν και μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την διερεύνηση συνεργασιών με τις διακριθείσες ομάδες για την περαιτέρω ωρίμανση και αξιοποίηση των λύσεων που θα αναπτυχθούν. Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow και δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικτυακή διεύθυνση www.HackInnow.gr. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για την κάλυψη των θέσεων του HackInnow.

Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ανώνυμος Χώρος Διεξαγωγής Βόλος

Το 2ο πανελλήνιο συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, στην πόλη του Βόλου. Διοργανωτές είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου -Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΤΕ.ΠΑ.Κ.), το Eργαστήριο Μη Καταστροφικών Τεχνικών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Εργαστήριο Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το Παγκόσμιο Δίκτυο «Περραιβία» - Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος σημαντικοί επιστήμονες και εισηγητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τον τουρισμό.

Featured Featured

Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών

Aμφιθέατρο ΤΕΕ/ΤΚΜ Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονικη

   Εκδήλωση για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, ως απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη της Ελλάδας, διοργανώνουν  την 1η Δεκεμβρίου το ΤΕΕ/ΤΚΜ και το ΤΕΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:30 πμ, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) . «Η δημιουργία της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ), η οποία θα περιλαμβάνει το σύνολο της γεωπληροφορίας για όλη την επικράτεια και θα παρέχει σε όλους τους πολίτες και στη Δημόσια Διοίκηση πρόσβαση στα γεωχωρικά δεδομένα και στις σχετικές υπηρεσίες, θα προσφέρει στη χώρα ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο, τονίζεται σε ανακοίνωση. Δυστυχώς από την ψήφιση του Ν. 3882/2010, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε η ΕΥΓΕΠ, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αναμενόμενα οφέλη όπως εξοικονόμηση πόρων, βελτιωμένη διοίκηση, προστασία του περιβάλλοντος και ενθάρρυνση των επενδυτικών πρωτοβουλιών. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ θεωρεί αναγκαία την άμεση προώθηση του έργου και θέλοντας να συμβάλλει στην υλοποίησή του, πήρε την πρωτοβουλία να  συγκεντρώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους ενδιαφερόμενους επιστήμονες, επαγγελματίες, οικονομικούς παράγοντες και το κοινό για να τεθούν και να δρομολογηθούν τα σχετικά ζητήματα». Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι: Πάρις Μπίλλιας, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ Εκπρόσωπος ΥΠΕΝ, Εκπρόσωπος Περιφέρειας ΚΜ, Βύρωνας Νάκος, Πρόεδρος ΕΚΧΑ Α.Ε. Μιχάλης Καλογιαννάκης, Πρόεδρος ΠΣΔΑΤΜ Γιώργος Χρίστογλου, Πρόεδρος  ΣΔΑΤΜΒΕ Αιμιλία Αλεξανδροπούλου, Πρόεδρος ΣΕΜΠΧΠΑ. Οι εργασίες της 1ης ενότητας περιλαμβάνουν: ΤΕΕ/ΤΚΜ «ΕΥΓΕΠ... για αρχάριους», Π. Βουδούρης, Αγρ. ΤΜ, M.Sc. Γ. Κάβουρας, Αγρ. ΤΜ, M.Sc., M.B.A. ΥΠΕΝ «Θεσμικό Πλαίσιο Γεωχωρικών Πληροφοριών. Προβλήματα και προοπτικές» Α. Λάμπρου, ΜΧΠΠΑ, Μ.Sc G.I.S Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού ΠΕΝ ΕΚΧΑ Α.Ε. «Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Δεδομένων- Πρόοδος και Προοπτικές» Β. Νάκος, Πρόεδρος ΕΚΧΑ Α.Ε Οι εργασίες της 2ης ενότητας περιλαμβάνουν: ΓΥΣ «Συνδρομή της ΓΥΣ στην ΕΥΓΕΠ» Σχης (Γ) Χ. Παράσχου, Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Γεωγραφικού ΟGC «Τεχνολογικές τάσεις και ο ρόλος των ανοικτών προτύπων - η προσέγγιση του OGC» Athina Trakas, Director European Services for OGC FIG «Η Αξία των Γεωχωρικών Δεδομένων και ο Ρόλος του Τοπογράφου Μηχανικού» Χ. Πότσιου, Πρόεδρος FIG ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. «Yποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» Ο. Μαυρίδου, Αγρ. ΤΜ, Προϊσταμένη Τμήματος Γεωπύλης GIS Και οι εργασίες της 3ης ενότητας: ΠΣΔΑΤΜ «Οδικός χάρτης για την ΕΥΓΕΠ- Θεσμικές και διοικητικές απαιτήσεις» Γ. Τσιωνάς, Αγρ.ΤΜ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕΘ, Σ. Μυσιρλόγλου, Αγρ. ΤΜ, Προϊστάμενος Τμήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών (GIS) - Δήμος Θεσ/νίκης HellasGIs «Ν. 3882/2010- Προκλήσεις, Προοπτικές» Θ. Χατζηχρήστος, Πρόεδρος HellasGIs ΣΕΜΠΧΠΑ «Γεωχωρικά Δεδομένα. Η σχέση με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη» Γ. Ποζουκίδου, ΜΧΠΠΑ, Επίκ. Καθ. ΤΜΧΑ ΑΠΘ, Α. Τασοπούλου, Δρ. ΜΧΠΠΑ, Αντιπρόεδρος ΠΤΒΕ/ΣΕΜΠΧΠΑ. Πληροφορίες: www.tkm.tee.gr